Proiectul s-a adresat persoanelor aflate in dificultate, si in special, femeilor din mediul rural, care sunt dezavantajate pe piata muncii. Obiectivul general al proiectului a fost facilitarea accesului la educatie si integrarea sau reintegrarea persoanelor vulnerabile pe piata muncii. Proiectul s-a desfasurat la nivel national, in 35 de comune din 7 judete – Cluj, Constanta, Dolj, Dambovita, Ialomita, Neamt si Olt. in judetul nostru, activitatile au avut loc in localitatile Izbiceni, Deveselu, Pirscoveni, Falcoiu si Dobrun. Am avut un total de 211 beneficiari, iar in punctele de informare realizate in urma proiectului au fost instruite 311 persoane. 10 persoane care au urmat cursurile s-au angajat la Yazaki, in Caracal. Punctele de informare vor ramane in comune, vor functiona in continuare, le-am asigurat mobilierl necesar, iar reprezentantii primariilor ii vor sprijini pe toti cei care vor dori sa afle informatii despre locurile de munca disponibile, a precizat Adinel Ristea, coordonatorul proiectului.
Am avut doua obiective importante: cel de instruire, de cursuri pentru 211 beneficiari din cele 5 comune – Izbiceni, Parscoveni, Falcoiu, Deveselu si Dobrun. Au fost efectuate 10 cursuri pentru beneficiari – activitati de initiere in utilizarea calculatorului si competente comune de comunicare si orientare catre client. Cel de-al doilea obiectiv important al proiectului a fost atragerea autoritatilor locale, si organizarea unor puncte de informare la nivelul celor 5 primarii; ele ofera informatii persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca. Pana in prezent au fost oferite informatii catre 311 beneficiari. Proiectul se termina in aceasta luna, dar el va continua sa functioneze cu ajutorul persoanelor instruite din primarii, si al punctelor de informare, a mai spus acesta.
Proiectul a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, domeniul de interventie imbunatatirea accesului si a participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii, si s-a desfasurat in perioada noiembrie 2010-octombrie 2012. Valoarea totala a proiectului a fost de 6,8 milioane de lei.