3.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Mandat de arestare pentru libanezul Rico de la Caracal

- Advertisement -

Libanezul Rico, Abdalla Rabie, directorul executiv al SC Zahar Corabia, si alti 12 suspecti in acest dosar au fost prezentati marti Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.
Admite propunerea de arestare preventiva formulata de Parchetul de pe langa inalta Curtea de Casatie si Justitie -Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Craiova cu privire la inculpatii Dumitru Andrei, Popa Felician, Popa Ana, Carsin Costinel, Chiriac Ion Laurentiu, Moanda Costinel, Duinea Gabriela, Moanda Silviu, Voiculescu Ion Marius, Popescu Daniela, M. A. A., Udrescu Dumitru Cristian, Abdalla Rabie si Saouma Henri. in baza art.1491 alin.10 si 11 Cpp, rap la art 148 alin 1 lit f Cpp, dispune arestarea preventiva a inculpatilor: Dumitru Andrei, Popa Felician, Popa Ana, Carsin Costinel, Chiriac Ion Laurentiu, Moanda Costinel, Duinea Gabriela, Moanda Silviu, Voiculescu Ion Marius, Popescu Daniela, M. A. A., Udrescu Dumitru Cristian, Abdalla Rabie si Saouma Henri, pe o perioada de 29 zile, incepand cu data de 06.11.2012 pana la 04.12.2012, inclusiv, se precizeaza in incheierea instantei.
Avocatii celor care au primit mandate de arestare au declarat recurs, care se va judeca zilele acestea la Curtea de Apel Craiova.
Henri Saouma, zis Rico, este unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri din Caracal.

Zece perchezitii au avut loc luni in municipiul Bucuresti si in judetele Olt (Caracal si Corabia) si Ilfov la mai multe persoane si la sediile unor societati comerciale suspectate de achizitii intracomunitare ilegale de zahar si alte marfuri. Una dintre societatile implicate este SC Zaharul Corabia SA, care, prin inregistrarea fictiva a aproximativ 10.000 tone zahar, a pagubit statul cu 6.300.000 lei.
Potrivit DIICOT, membrii gruparii au obtinut beneficii financiare substantiale, utilizand 24 de societati comerciale pentru derularea de activitati de comert ilegal cu zahar sau alte marfuri.
Suspectii au infiintat, in Bulgaria si Ungaria, societati comerciale in numele carora erau efectuate achizitii intracomunitare de marfuri din Romania, scutite de plata TVA. in realitate, prin utilizarea de documente false, marfurile erau comercializate pe teritoriul Romaniei, fara plata taxelor si impozitelor aferente, prin intermediul altor societati comerciale, controlate de membrii gruparii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți