Pot depune cereri beneficiarii Masurii 215, pachet a – Plati in favoarea animalelor, pachetul a – porcine, care nu au depus cereri de ajutor. Platile pentru bunastarea animala se vor acorda doar pentru acele angajamente care depasesc cerintele minime evidentiate in Ordinul 149/2012, care prezinta nivelul de referinta neremunerat, considerat drept punct de pornire pentru elaborarea platilor compensatorii. in cadrul angajamentelor incheiate, beneficiarii vor trebui sa respecte standardele de eco-conditionalitate (SMR) aplicabile terenurilor agricole apartinand fermei si activitatilor agricole desfasurate la nivelul fermei.
Beneficiari ai masurii pot fi exploatatiile comerciale din sectorul de crestere a porcinelor autorizate sanitar veterinar si exploatatiile comerciale de tip A specifice sectorului de crestere a porcinelor, care isi asuma voluntar angajamente in favoarea bunastarii animalelor, in conformitate cu articolul 40 din Regulamentul CE 1698/2005.
Conditii de eligibilitate: beneficiarul este inregistrat in Registrul National al Exploatatiilor al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si detine un cod de exploatatie; detine autorizatie sanitara veterinara pentru intreaga exploatatie sau, in cazul exploatatiilor comerciale de tip A specifice sectorului de crestere a porcilor, este inregistrat sanitar-veterinar; se angajeaza sa mentina conditiile de bunastare si sa respecte cerintele specifice pachetelor pentru care aplica pe o perioada de minim 5 ani, de la data de 15 februarie 2013.
Cererea de ajutor va fi completata online si individual de catre beneficiar, pe site-ul www.apia.org.ro. Dupa tiparire, aceasta se va depune la Centrul judetean al APIA. Dovada depunerii cererii de ajutor la APIA, impreuna cu documentele obligatorii pentru beneficiari o reprezinta bonul de mana care va contine urmatoarele date: centrul judetean, numarul cererii din registrul special, data si ora inregistrarii, numele lizibil si semnatura functionarului APIA care a primit cererea.
Cererea de ajutor va fi insotita obligatoriu de urmatoarele documente: copie CUI/CIF, dupa caz; copie a buletinului/cartii de identitate a titularului/administratorului/reprezentantului legal/imputernicitului; copie autorizatie sanitar-veterinara/copie inregistrare sanitar-veterinara pentru exploatatiile comerciale tip A, dupa caz sau copii autorizatii sanitar-veterinare/copii inregistrari sanitar-veterinare pentru exploatatiile comerciale tip A, dupa caz pentru mai multe exploatatii cu cod ANSVSA; copia schitei grajdului pentru fiecare cod ANSVSA (din care sa reiasa adresa si suprafata spatiilor de cazare/spatiul maxim de cazare pe boxa); programul de iluminat: vara/ iarna (functie de data schimbarii orei) care sa contina intervalul orar pe perioade, in functie de tehnologia de crestere si categoria de porcine, dupa caz; graficul de livrare estimat anual; graficul de populare estimat anual; copia declaratiei pe suprafata, daca este cazul; imputernicire si copii acte de identificare imputernicit, daca este cazul; document coordonate bancare.
APIA primeste cereri pentru sprijin in sectorul porcine
- Advertisement -
- Advertisement -