Astfel, pentru prevenirea conjunctivitei, este bine sa se respecte cu strictete regulile de igiena – spalatul cat mai des pe maini cu sapun, pentru a preveni potentiale infectii la nivelul ochilor cu bacterii si virusuri. De asemenea, trebuie sa se evite folosirea produselor cosmetice in exces sau a celor expirate, care pot deveni extrem de periculoase. Specialistii atrag atentia si asupra contactului cu apa din piscine, stranduri sau lacuri, care pot fi surse de microorganisme infectioase, precum bacterii, virusuri, paraziti si ciuperci. Patrunzand in organism, acestea pot provoca o serie de infectii, localizate cel mai frecvent la nivelul pielii, ochilor, urechilor si tubului digestiv. Chiar si in piscinele atent ingrijite exista pericolul contactarii anumitor infectii, deoarece unii germeni sunt rezistenti la produsele dezinfectante puse in apa, precizeaza comunicatul Ministerului Sanatatii.
Frecatul ochilor in caz de mancarime, durere sau senzatia unui corp strain trebuie evitat, pentru a nu se infecta si mai rau zona.
in momentul in care infectia deja a aparut, este indicat a se evita automedicatia si a se adresa imediat unui cabinet medical. De asemenea, daca cineva din familie are conjunctivita, nu trebuie folosite aceleasi asternuturi si prosoape cu persoana respectiva, se mai precizeaza in comunicatul ministerului.
Recomandari ale specialistilor pentru prevenirea conjunctivitei
- Advertisement -
- Advertisement -