22.3 C
Slatina
luni,7 iulie,2025

Ultimele Articole

Batran ars de viu intr-un incendiu de vegetatie

- Advertisement -

La un moment dat, barbatul a fost cuprins de flacari si nu s-a mai putut salva. Trupul carbonizat al batranului a fost gasit de cativa localnici, care au sunat la 112 si au cerut ajutor. Din nefericire, cadrele medicale sosite la fata locului nu au mai putut decat sa constate decesul barbatului, acesta prezentand arsuri pe intreaga suprafata a corpului.
Pentru a evita producerea unor astfel de tragedii, pompierii va recomanda sa tineti cont de urmatoarele sfaturi: arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deseurilor si a altor materiale combustibile se face doar in locuri special amenajate de primarie; zona de ardere trebuie izolata fata de drumuri, constructii, instalatii, fond forestier, culturi agricole; arderea se executa numai pe timp de zi si doar in coditii meteo fara vant; miristea se parceleaza in suprafete de maxim 10 hectare, prin fasii arate.
De asemenea, cetatenii sunt obligati sa se informeze la primarie in ceea ce priveste planificarea zilelor si locurile special amenajate in care se aduna resturile menajere si vegetatia uscata din localitate in scopul arderii; arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deseurilor si miristilor trebuie sa se faca numai pe baza permisului de lucru cu foc, dupa ce a fost informat in prealabil serviciul privat/voluntar pentru situatii de urgenta. Nu in ultimul rand, cetatenii trebuie sa asigure supravegherea permanenta a arderii si sa stinga jarul dupa incetarea acesteia.
Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt spun ca de la inceputul anului si pana in prezent au fost stinse 122 de incendii de vegetatie uscata izbucnite in judetul Olt, la acestea adaugandu-se alte zeci de interventii ale serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți