Activitatile de inspectie si control desfasurate in martie au vizat verificarea dispozitiilor legale in vigoare si a conditiilor stabilite in actele de reglementare din domeniul controlului poluarii industriale, respectiv din domeniul biodiversitatii, biosecuritatii si ariilor naturale protejate.
Cea mai grava abatere constatata de comisarii de mediu a fost depistata la un agent economic ce desfasura activitati de colectare, tratare si eliminare a deseurilor periculoase; acestuia i-a fost aplicata o amenda de 50.000 de lei si s-a propus si suspendarea autorizatiei de mediu.
Pentru nerespectarea obligatiei de a desfasura activitatea de stocare temporara si tratare a reziduurilor petroliere cu respectarea conditiilor din autorizatia de mediu, un operator economic care desfasura activitati de colectare, tratare si eliminare a deseurilor periculoase a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 50.000 lei, conform articolului 96 din OUG 195/2005 privind protectia mediului, cu modificarile si completarile ulterioare, si s-a propus Agentiei pentru Protectia Mediului Olt emiterea unei notificari prealabile, cu termen de cel mult 60 zile, in vederea suspendarii autorizatiei de mediu potrivit art. 17, alin. (3) din acelasi act normativ, a precizat Florin Homorean, comisarul sef al GNM Olt.
si alti agenti economici sau persoane fizice s-au ales cu amenzi pentru abaterile gasite de comsiarii de mediu.
Pentru nerespectarea obligatiei de a lua toate masurile care se impun in vederea limitarii emisiilor de poluanti in atmosfera, inclusiv prin colectarea si dirijarea emisiilor fugitive si utilizarea unor echipamente de retinere a poluantilor la sursa, doi operatori economici care desfasoara activitati de reciclare prin topire-turnare a deseurilor de aluminiu au fost sanctionati contraventional cu amenda in valoare de 15.000 lei, conform articolului 79 din Legea 104/2011 privind calitatea aerului inconjurator. O persoana fizica a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 2.000 lei pentru nerespectarea obligatiei de a nu abandona vehiculele scoase din uz pe care le detinea ori componentele solide si/sau lichide ale acestora, pe sol. Pentru nerespectarea obligatiei de a tine evidenta gestiunii deseurilor colectate, un operator economic care desfasoara activitati de colectare a deseurilor nepericuloase a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 3.000 lei, a mai spus Homorean.
Operator economic amendat cu 50.000 de lei de comisarii de mediu
- Advertisement -
- Advertisement -