Vineri, reprezentantii Primariei Slatina au organizat o dezbatere publica pe tema noului regulament privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate.
in perioada de transparenta – respectiv cele 30 de zile lucratoare, nu am avut nicio obiectie, nicio propunere, niciun fel de solicitari de modificare. Regulamentul de publicitate s-a facut in baza legii 185/2013; pana in prezent, Primaria Slatina avea din 2007 un regulament pentru publicitate stradala; odata cu aprobarea celui nou, cel vechi isi va inceta aplicabilitatea, iar diferenta e ca vor putea fi aplicate sanctiuni si proprietarilor de imobile, a declarat Adrian Birin, arhitect sef in cadrul Primariei Slatina.
Cei care nu vor respecta prevederile regulamentului risca amenzi usturatoare, mai spun reprezentantii primariei.
Primul regulament, cel din 2007, a fost facut la nivelul Primariei, insa nu exista un suport legal, asa cum avem acum legea respectiva. Noi, ca Primarie, am urmarit pasii legali si am adaugat conditiile pe care am crezut de cuviinta sa le introducem, spre exemplu sa mentinem interzicerea bannerelor intre stalpi, deasupra strazilor. Daca un proprietar e de acord cu amplasarea unui mash pe cladire, acum nu se mai poate scuza ca nu a stiut, ca a avut contract de inchiriere cu X si a amplasat fara sa stie, iar amenzile in astfel de speta sunt de la 30.000 la 50.000 de lei pentru proprietar. Vorbim de publicitate in intregul oras. Pentru orice cladire pe care vrem sa punem un mash ne trebuie autorizatie, indiferent ca e reabilitata sau nu, indiferent de cladire, a mai spus Birin.
Publicitatea pe cladiri in Slatina, interzisa fara autorizatie de la Primarie
- Advertisement -
- Advertisement -