in perioada 11-14 iunie a avut loc ultima intalnire din cadrul proiectului Creating of educational services for migrants parents, inclus in Programul Sectorial Grundtvig, finantat de UE prin intermediul Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale. Proiectul s-a desfasurat in perioada septembrie 2012 – iulie 2014, cu partenerii Centrum pro VeÅ™ejnou Politiku – Republica Ceha, Menedzmenta Holding – Letonia, JoniskÄ—lio Igno Karpio ZemÄ—s Ukio ir Paslaugų Mokykla – Lituania, OÅ›wiatowiec – Lodź, Polonia, Colegiul Tehnic Metalurgic – Slatina, Romania, Mersin il Milli Egitim Mudurlugu – Turcia.
in prima faza, proiectul si-a propus sa realizeze o statistica a numarului elevilor ai caror parinti pleaca in alte regiuni din tara sau in strainatate in cautarea unui loc de munca si sa identifice problemele cu care se confrunta aceste familii, iar pe termen lung sa vina in sprijinul acestora prin oferirea unor servicii educationale de calitate. Deoarece toate tarile participante la proiect se confrunta intr-o masura mai mica sau mai mare cu aceasta problema, cele mai interesante povesti culese au fost publicate intr-o carte aparuta in format electronic pe site-ul proiectului http://grundtvigmigrantparents.net/.
Ideea acestui proiect, nascuta din dorinta profesorilor, a psihologilor de a-i ajuta pe acei copii ai caror parinti pleaca din tara/din localitate in cautarea unui loc de munca mai bun s-a dovedit una de actualitate, problema copiilor ,,abandonati de catre unul sau de ambii parinti afectand foarte multe tari europene. Mai mult, majoritatea parintilor migratori a recunoscut ca se confrunta cu probleme de comunicare cu proprii copii cauzate de despartirile pe termen lung. Tematica proiectului s-a dovedit a fi extrem de ofertanta, lucru demonstrat si de varietatea produselor finale ale proiectului. Dintre acestea mentionam: realizarea unui site web al proiectului, realizarea unei statistici la nivel de unitate scolara si colectarea datelor cu privire la numarul familiilor migratoare, realizarea de interviuri cu o parte din persoanele care fac parte din grupul tinta, redactarea a zece povesti de viata ce au fost traduse ulterior in limba engleza, publicarea unei carti in format electronic bazata pe povestile parintilor migratori, organizarea unui curs pilot de pregatire destinat parintilor migratori si familiilor acestora in toate tarile participante la proiect, a precizat Daniela tircomnicu, directorul adjunct al CTM.
Nu in ultimul rand, speram ca am putut veni in ajutorul parintilor migratori oferindu-le cunostinte noi menite sa-i ajute in vederea mentinerii unor legaturi mai apropiate cu copiii si cu ceilalti membrii ai familiei ramasi acasa. Ne dorim ca acest proiect sa fie punctul de plecare pentru noi colaborari si parteneriate, a mai spus aceasta.
Final de proiect pentru Colegiul Tehnic Metalurgic
- Advertisement -
- Advertisement -