Acesta a declarat ca banii au fost impartiti in mod echilibrat astfel incat fiecare primarie a primit aproximativ 80.000 de lei. O parte din bani au venit dupa formula, prin Finantele Publice, in functie de marimea localitatii, de impozitele si veniturile proprii si de gradul de colectare, iar 20 % din aceasta suma, datorita gradului de necolectare la nivelul judetului, a revenit Consiliului Judetean, care i-a impartit in mod echilibrat la toate primariile. Astfel, fiecare primarie a primit in jur de 80.000 de lei. Sunt si primarii care au primit mai mult, dupa formula de la Finante, pentru ca au si venituri proprii mai mari. Noi insa incercam sa cream un echilibru ca fiecare sa primeasca cate 80.000 de lei, a declarat Marius Oprescu.
Vicepresedintele CJ Olt crede ca pana la sfarsitul anului nu vor mai fi primarii care sa aiba arierate neachitate. Nu avem situatii de primarii cu conturi blocate, avem insa cateva primarii care au arierate. Ele au fost puse pe o nota de fundamentare care a fost propusa Guvernului pentru a incerca sa stingem acele arierate. in rest, eu cred ca dupa aceasta echilibrare si rectificare nu vom mai avea vreo primarie care sa nu inchida anul, sa nu isi plateasca salariile si cheltuielile de functionare, a conchis Marius Oprescu.
Prin ordonanta privind rectificarea bugetului de stat, bugetele locale au fost suplimentate cu sume defalcate din TVA in cuantum de 1,16 miliarde lei. Alti bani in plus vor ajunge la primarii prin Ministerul Dezvoltarii, al carui buget pentru PNDL a fost suplimentat cu un miliard de lei.
Oprescu: CJ a impartit banii in mod echilibrat!
- Advertisement -
- Advertisement -