Painea in test si ciorba de raci sunt bucate autentice oltenesti pe care Olga Filip vrea sa le prezinte lumii intregi, prin intermediul cunoscutului proiect Bucataria hoinara. Echipa va ajunge maine (marti n.r.) in Olt, la Cezieni, in gospodaria Olgai Filip. Vom face impreuna paine la test, iar miercuri Olga va gati ciorba de raci, dupa o reteta veche, autentica, a explicat Claudia Balas, muzeograf la Muzeul Judetean Olt.
Proiectul Bucataria hoinara inseamna popasuri de bucatarie in toate regiunile din Romania, in locuri fermecatoare – unele dintre ele putin cunoscute. Se gateste in gospodarii taranesti si soproane parasite, pe malul Dunarii, pe plaja de la Portita sau in mlastina Letea. Odata popasul descoperit, se trece la partea cu adevarat savuroasa – gatitul. Gusturile se combina exuberant, dupa inspiratia invitatilor-bucatari ai lui Razvan Voiculescu.
Foarte rar se gateste in spiritul locului, majoritatea retetelor sunt suprapuneri cosmopolite – gusturi japoneze, mediteraneene, sud-americane amestecate cu aromele locale si cu povestea oamenilor pe care bucatarii hoinari ii intalnesc.
O gospodina din Cezieni gateste ciorba de raci pentru Bucataria Hoinara
- Advertisement -
- Advertisement -