14.1 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Consiliul Judetean, campanie de informare privind colectarea selectiva a deseurilor

- Advertisement -

Administratia Fondului de Mediu ofera finantare europeana pentru informarea populatiei in legatura cu modul de colectare a deseurilor. Autoritatile judetene au profitat de aceasta posibilitate si au accesat un proiect in valoare de aproape 350.000 de lei, pentru a demara o campanie de informare in tot judetul.
Am gasit o axa deschisa pe Fondul de Mediu pentru a putea accesa bani pentru informarea populatiei in ceea ce priveste colectarea selectiva a gunoiului. Am accesat aceasta axa si banii pe care ar fi trebuit sa-i folosim din bugetul propriu sa facem aceasta informare, vor veni din acest proiect. Bineinteles ca este nevoie de un astfel de proiect pentru ca, asa cum stiti, in judetul Olt n-a functionat un management integrat al gunoiului, sunt localitati care au acest sistem, dar sunt si localitati care nu-l au. Atunci cand se va incepe, este foarte bine ca populatia sa fie informata astfel incat sa inteleaga de unde provine taxa, de ce cheltuielile sunt acelea care sunt si, in plus, in toate localitatile este nevoie de informare privind selectarea gunoiului. Numai in acest fel, ulterior, vom putea reduce costurile pe care le incasam de la populatie, a declarat Marius Oprescu.
Consiliul Judetean va achita o contributie de 10% din valoarea proiectului care prevede informarea populatie din tot judetul in legatura cu colectarea selectiva a deseurilor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți