Comuna Brancoveni nu a cunoscut vreodata in istoria sa de peste 630 de ani existenta unui sistem centralizat de alimentare cu apa. Nevoia acestui sistem care sa aduca apa potabila in toate casele din cele patru sate a fost identificata cu mult timp in urma, insa proiectul atat de necesar s-a materializat abia administratiei locale conduse de primarul Ion Cheroiu, inca de acum aproape sapte ani.
Contractul de lucrari pentru proiectul Prima infiintare a sistemului de alimentare cu apa in comuna Brancoveni a carui valoare este de aproape 9,7 milioane de lei, fara TVA, finantat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin Programul National de Dezvoltare Locala, a fost semnat de edil pe 19 septembrie 2018. Este un pas urias in imbunatatirea conditiilor de viata a locuitorilor comunei noastre si un adevarat moment istoric. Cele patru sate, Brancoveni, Valeni, Ociogi si Margheni, vor beneficia de apa potabila in locuinte, incepand de anul viitor. Va multumesc pentru incredere!, declara la acea vreme primarul Cheroiu.
Sistemul de alimentare cu apa, care a inceput deja sa fie introdus in Brancoveni, este denumit tehnic un sistem hidrotehnic si este alcatuit din: intalatie de captare de apa bruta, format din trei puturi ce foreaza de la adancimea de 180 de metri; statiile de pompare apa catre statia de tratare; conducte de aductiune, pentru transportul apei brute de la sursa, la statia de tratare; statie de tratare, unde se efectueaza clorinarea apei si corectarea calitatii apei brute; rezervoare de 600 de metri cubi apa, pentru inmagazinarea volumului de apa necesar pentru rezerva de avarie, compensarea consumului orar, rezerva necesara pentru combaterea incendiilor; statie de pompare pentru asigurarea presiunii necesare in reteaua de distributie, asigurarea presiunii se se asigura gravitational pentru satele Ociogi si Margheni; retea de distributie, pentru distributia apei la consumatori, stanga – dreapa, pentru a nu afecta infrastructura rutiera; bransamente individuale pentru consum casnic pentru 1.032 de gospodarii.
Sub cele doua mandate ale edilului Ion Cheroiu de pana acum, localitatea Brancoveni a cunoscut o ascensiune continua a investitiilor, de la infrastructura rutiera, modernizarea tuturor institutiilor de invatamant, realizarea pentru prima data a Planului Urbanistic General al comunei, reabilitarea dispensarului medical, iluminat public, pana la un nou sediu administrativ pentru institutiile administratiei locale, achizitionarea microbuzelor scolare si a unui buldoexcavator multifunctional. Sunt in total 19 proiecte, derulate numai pe parcursul ultimilor cinci ani.
Apa potabila in casele cetatenilor din comuna Brancoveni, in maximum doi ani
- Advertisement -
- Advertisement -