Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor e cu ochii pe unitatile care vand produse de patiserie, dar si pe fast-food-uri si pizzerii. ii banuiesc pe cei care produc aceste alimente vandute la scara larga ca ii pacalesc pe consumatori in legatura cu ingredientele pe care le folosesc. Au fost verificati 13 operatori economici, aplicate 11 sanctiuni, din care noua amenzi in valoare de 22.000 lei si doua avertismente, pentru deficiente de informare a consumatorilor si neautorizare unitate. Am urmarit ingredientele: nu poti sa spui ca pateul e cu branza cand de fapt este un preparat alimentar – branza bulgareasca. S-au gasit nereguli. Cel care ofera spre vanzare un produs trebuie sa ofere consumatorului lista de ingrediente, fara ca acesta sa fie dezinformat. Actiunea se afla in desfasurare si va continua pe tot parcursul lunii iulie, a spus Mircea Ionita, inspector CJPC Olt.
si inspectorii veterinari au prelevat probe din pateurile cu branza, dar si din alte produse de patiserie si au gasit aceleasi nereguli. Informare deficitara in legatura cu ingredientele folosite, primul pe lista celor falsificate fiind branza.
Au fost verificate noua unitati, laboratoare de patiserie-cofetarie, fast-food-uri, restaurante, pizzerii, fiind depistate neconformitati care au fost sanctionate contraventional cu amenzi de 3.000 de lei, pentru utilizarea in procesul de fabricatie de specialitati pe baza de adaos de grasimi vegetale, ca materie prima la fabricarea diferitelor sortimente de produse proaspete de patiserie – pateuri, placinte. Acestea au fost impropriu etichetate ca fiind cu branza si nedeclarate in denumirea produselor si in lista ingredientelor a adaosului de grasimi vegetale, a declarat Veronel Bolborea, directorul DSVSA Olt.
Pateuri cu grasimi vegetale in loc de branza, la patiserii din Olt
- Advertisement -
- Advertisement -