14.1 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

inca un focar de pesta porcina, confirmat la Ianca

- Advertisement -

Pesta porcina africana se extinde in Olt. in timp ce veterinarii au inceput sacrificarea porcilor din Cilieni, dupa confirmarea a sase focare de pesta porcina africana, analizele de laborator au indicat prezenta viruslului pestei porcine si intr-o exploatatie aflata in apropiere de Ianca, in sudul judetului Olt.
DSVSA Olt solicita sprijinul si intelegerea cetatenilor pentru respectarea acestor masuri, avand in vedere gravitatea bolii si consecintele economice grave generate de aparitia ei. Institutia a informat din nou toate primariile si crescatorii de oi (ciobanii) despre faptul ca nerespectarea masurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase la animale, daca a avut ca urmare raspandirea unei asemenea boli atrage raspunderea penala, au transmis reprezetantii Directiei Veterinare Olt.
Pe o raza de 10 kilometri in jurul focarului, se interzice miscarea animalelor (toate speciile) din aceste stane. Acestea raman in locatiile identificate pana la ridicarea restrictiilor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți