2.3 C
Slatina
sâmbătă,23 noiembrie,2024
spot_imgspot_img

Ultimele Articole

Primăria Slatina, ajutor pentru vârstnici. Call center pentru cei care nu pot merge la cumpărături

- Advertisement -

Pentru a-i ține pe vârstnici departe de pericolul îmbolnăvirii, Primăria Slatina vine în ajutorul lor și le face cumpărăturile. Direcția de Asistență Socială a înființat un call center, iar cei aflați în dificultate pot suna să anunțe de ce au nevoie. Transportul produselor este gratuit, urmând ca beneficiarii să achite contravaloarea cumpărăturilor.

Cea mai vulnerabilă categorie în fața COVID-19 o reprezintă vârstnicii. Ei sunt în permanență în atenția Primăriei Slatina, care a decis să îi ajute să rămână cât mai mult timp acasă, în siguranță. Angajații Direcției de Asistență Socială vor merge la cumpărături pentru ei, a anunțat primarul Emil Moț.

„Prin personalul Direcției de Asistență Socială Slatina se pot livra la domiciliu produse de strictă necesitate cu mențiunea că transportul este gratuit, iar persoana care solicită acest serviciu va achita contravaloarea produselor respective”, a explicat edilul.

Autoritățile au înființat un call center, în cadrul Clubului Pensionarilor. Personalul de la Asistență Socială va răspunde la toate apelurile și va înregistra fiecare solicitare în parte. Vârstnicii vor putea suna la numerele indicate de autorități în fiecare zi lucrătoare. „De luni până joi, între orele 9 – 16, și vineri, între orele 9 – 14, solicitările vor fi preluate prin intermediul numerelor de telefon 0349.801.570; 0765.381.606; 0766.677.906 livrarea produselor solicitate până la ora 12:00 urmând a se face în cursul aceleiași zile, iar pentru produsele solicitate după ora 12:00 livrarea se va face în ziua următoare. Reprezentanții Direcției de Asistență Socială Slatina vor prezenta legitimația de serviciu care să ateste faptul că sunt autorizați să desfășoare această activitate”, a explicat edilul.

Primăria Slatina, prin Direcția de Asistență Socială, face cumpărături și pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu, după ce au intrat în contat cu persoane suspecte de coronavirus ori s-au întors din „zone galbene”. Sistemul este același: oamenii sună și transmit lista de cumpărături, polițiștii locali și asistenții comunitari merg în magazinul indicat și cumpără produsele, contravaloarea lor fiind achitată de beneficiari.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți