16.2 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un parlamentar se implică în ajutorarea legumicultorilor din Grădinari, afectați de vijelie

- Advertisement -

Parlamentarul PNL de Olt, Gigel Știrbu, s-a implicat în ajutorarea zecilor de legumicultori din comuna Grădinari, rămași fără solarii, și nu numai, în urma unei vijelii de doar zece minute. Deputatul a luat legătura cu prim-ministrul Ludovic Orban, pentru ca fermierii afectați să fie despăgubiți.

„În legătură cu dezastrul produs duminică, în comuna Grădinari, județul Olt, fac precizarea că am contactat pe premierul Ludovic Orban rugându-l să intervină pentru ajutorarea acelor familii care au avut de suferit, iar prim-ministrul ia în calcul acordarea acestor ajutoare. Pentru legumicultorii din Satu Nou, prima zi de Paşte a fost dezastruoasă. Sătenii spun că la orele după-amiezii cerul s-a întunecat brusc şi din senin s-a pornit o vijelie extrem de puternică asupra aşezării care a distrus toată munca legumicultorilor din acest an! Au fost afectate aproximativ 40 – 50 de gospodării cu o suprafaţă aproximativă de 40 hectare de teren, în general solarii, dar şi unele gospodării. În mod dramatic, doar în zece minute, legumicultorii din Grădinari au pierdut munca depusă cu sudoarea frunții, de-a lungul anilor!”, a precizat de deputatul PNL Știrbu.

Totodată, marți, la fața locului a fost prezent și Emil Florian Dumitru, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care i-a precizat parlamentarului de Olt că va găsi o formulă de ajutorare a legumicultorilor din Grădinari, ale căror culturi au fost distruse. „Astăzi (marți n.r.), la fața locului, a ajuns și secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Emil Dumitru, care a stat de vorbă cu fermierii afectați și a văzut cât de mari sunt pagubele din solarii. Emil Dumitru a precizat că va încerca să găsească o formulă de ajutor pentru legumicultorii afectati și că ar trebui discutat cu hipermarketurile ca să vină să încarce sutele de kilograme de varză, care pot fi vândute pentru consum”, a conchis Gigel Știrbu.

Referitor la cele întâmplate, secretarul de stat Emil Dumitru a făcut la rândul său precizări. „Am fost astăzi (marți n.r.) în vizită în comuna Grădinari, județul Olt, pentru a vedea cu ochii mei pagubele făcute de furtună. Din cele 40 de hectare vehiculate în presă se pare că în realitate nu sunt mai mult de 3 hectare. Am sesizat prefectul județului Olt, domnul Florin Homoreanu, iar acesta va face demersurile necesare pentru a constata pagubele. Pe de altă parte, am întâlnit aici câțiva producători, tineri, muncitori, care m-au invitat să le văd producția. Se vede clar că știu meserie, singura lor problema fiind desfacerea. I-am asigurat de tot suportul Ministerului Agriculturii pentru a avea o desfacere în marile lanțuri de magazine! Am gustat din roșiile produse aici și vreau să vă spun că gustul lor este de 10 ori mai bun decât orice competitor din alte țări! România are producție! România are cu ce! Trebuie să ne luptăm pentru producătorii autohtoni!”, a transmis secretarul de stat din Ministerul Agriculturii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți