Fermierii din judeţul Olt au recoltat grâul de pe o suprafaţă de 125.000 de hectare, obţinând o producţie medie de 4,2 tone pe hectar şi o producţie totală de 525.000 de tone, potrivit directorului Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Gabriela Andronie.
Aceasta a precizat luni, pentru AGERPRES, că recoltarea grâului în judeţ se apropie de final şi va fi încheiată în această săptămână deoarece a mai rămas de recoltat grâul pe o suprafaţă de circa 7.000 de hectare.
„Până miercuri se va încheia recoltarea grâului, producţia medie obţinută este de aproximativ 4.200 kilograme pe hectar. S-a încheiat recoltarea şi la triticale şi orz şi fermierii au început să pregătească terenurile pentru toamnă. La triticale, de pe suprafaţa de 4.500 s-a obţinut o producţie de 20.250 de tone, iar la orz s-a obţinut o producţie 66.880 de tone de pe o suprafaţă de 15.200 de hectare”, a spus Gabriela Andronie.
A fost recoltată şi rapiţa pentru ulei (4.550 hectare, 6.825 tone – producţie totală), inul pentru ulei (40 de hectare, 88 de tone producţie totală) şi mazărea boabe (6.305 hectare, 10.088 tone producţie totală).
După eliberarea terenurilor, fermierii au efectuat arături de vară pe o suprafaţă de 30.000 de hectare.
Sursa: agerpres.ro