16.2 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Societate comercială suceveană, amendată de polițiștii din Olt pentru transport ilegal de lemne

- Advertisement -

O societate comercială din Suceava a fost sancționată contravențional luni de polițiștii Secției de Poliție Rurală Osica de Sus, în urma unei acțiuni desfășurate pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților din domeniul silvic. 3.000 de lei a fost valoarea amenzii, oamenii legii constatând că firma transporta ilegal de material lemnos. Transportul era asigurat cu un ansamblu de vehicule, al cărui șofer a fost tras pe dreapta pe un drum din județul Olt.  

Polițiștii au depistat luni, în comuna Osica de Sus, ansamblul de vehicule încărcat cu material lemnos, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că transportul era efectuat de o societate comercială, cu sediul în Suceava, iar între datele înscrise în avizul de însoțire și cantitatea de material lemnos transportată există discordanțe.

„Firma a fost amendată pentru încălcarea prevederilor Legii 171 din anul 2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 3.000 de lei”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Totodată, polițiștii au confiscat cei peste șapte metri cubi de lemne, care nu erau menționați în documente, și i-au predat Ocolului Silvic Caracal.

Încă odată, oamenii legii reamintesc cetățenilor faptul că deținerea de materiale lemnoase fără documente care să ateste legalitatea provenienței acestora sau transportul materialelor lemnoase fără aviz de însoțire sau cu aviz de însoțire a cărui valabilitate a expirat, constituie contravenții silvice și se sancționează cu amendă de la 3.000 la 10.000 lei, după caz, și reținerea materialelor lemnoase în vederea stabilirii provenienței și/sau confiscarea acestora.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți