16.2 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Patru cazuri de gripă tip A confirmate la persoane cu vârsta între 3 și 26 ani din zona municipiului Caracal și a orașului Drăgănești Olt

- Advertisement -

Cazurile de gripă, infecții respiratorii acute și infecții respiratorii acute severe sunt în continuare supravegheate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt, în acest sezon rece 2022 – 2023. Iar în ultima săptămână, pe lângă cele peste 1.500 cazuri de viroze și pneumonii, au fost înregistrate și patru cazuri de gripă sezonieră, tip A, la persoane cu vârsta între 3 și 26 de ani, din zona municipiului Caracal și a orașului Drăgănești Olt.

Acestea au ajuns la Spitalul Municipal Caracal, fără a rămâne însă internate.

„În săptămâna 12 – 18 decembrie, la nivelul județului Olt, s-au înregistrat 1.097 cazuri de infecții respiratorii acute cu 36 internări, 457 cazuri de pneumonii cu 84 internări și patru cazuri cu gripă tip A. Sunt două femei, una din urban și una din rural urban, și doi bărbați, unul din urban și unul din rural, pacienți cu vârsta cuprinsă între 3 și 26 ani, care s-au prezentat în Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Caracal, cu simptomatologie compatibilă cu gripa. Din acest motiv li s-a recoltat câte un test antigenic rapid, cu rezultat pozitiv pentru virusul gripal tip A. Cazurile nu au rămas internate, pacienții fiind la domiciliu cu prescripție medicală emisă de specialist. Ponderea o deține grupele de vârstă cuprinse între 0 și 19 ani”, se arată într-un comunicat remis de DSP.

Vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură și eficientă măsură profilactică, iar pentru acest sezon rece DSP Olt a catagrafiat 34.991 persoane, considerate la risc și care doresc să se vaccineze antigripal.

Din cele 31.027 doze de vaccin gripal primite în două tranșe, pentru vaccinarea grupelor populaționale considerate la risc, iar până acum s-au administrat 30.611 doze. La ora actuală, stocul de vaccin gripal la nivelul unităților medicale publice și private este de 416 doze.

La începutul lunii noiembrie, instituția sanitară a solicitat suplimentarea cantității de vaccin gripal cu 5.000 de doze, însă reprezentanții DSP nu au informații oficiale privind primirea unei noi tranșe de vaccin gripal.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți