10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Reorganizarea Politiei Rurale ii scandalizeaza pe primarii din judet

- Advertisement -

Propunerile vizeaza trei alternative: mentinerea situatiei actuale a posturilor de politie, infiintarea de sectii de politie in mediul rural sau infiintarea unei singure sectii de politie in mediul rural avand la baza resursele materiale si umane existente in prezent. in urma consultarilor pe care le-am avut cu politistii care isi desfasoara activitatea in mediul rural, dar si cu procurorii din toate localitatile judetului a rezultat faptul ca varianta a doua (n.r infiintarea de sectii de politie in mediul rural ) este cea mai optima, a declarat comisarul sef Ion Voicu.
Acesta le-a mai explicat edililor ca prin reorganizarea posturilor rurale ale Politiei nu va fi indepartat politistul din comuna, ci, dimpotriva, elementul politienesc va fi mai activ si mai efficient, deoarece personalul sectiilor de politie rurala se va specializa si va fi prezent in zona de competenta 24 de ore din 24.

Hotii sunt mai profesionisti decat profesionistii

Cu toate acestea, unii primari s-au aratat sceptici in ceea ce priveste noua forma de organizare a politiei rurale, declarand ca problemele existente in comuna se vor complica si mai mult. Daca puteti sa suplimentati numarul politistilor din comuna este foarte bine. Sunt putini, iar problemele cu care se confrunta sunt foarte multe. Dar daca veniti acum si ne spuneti ca vreti sa-i restructurati sau ca va trebui sa sunam la 112 sa-i chemam cand va fi o problema, atunci este foarte greu. Daca o sa vina si politia cum vine acum salvarea chiar este o problema. Varianta care este cat de cat in asentimentul nostru este numarul trei, a spus primarul comunei Valeni, Matei Bragaru. Noi suntem vecini cu comuna Farcasele, unde sunt profesionisti in arta furturilor. Va rog sa-mi lasati seful de post acolo pentru ca stie ce sa faca. El are experienta, are vechime si cunoaste problemele. Haideti sa ne gandim bine si sa lasam ceva de artileria grea in localitate ca sa stapaneasca, pentru ca hotii sunt mai profesionisti decat profesionistii, a spus si edilul din Stoenesti, Paul Vale.
V-am spus clar ca politistul din comuna nu dispare. Cei care ocupa functia de sef de post vor patrula, iar sefii de post sau alte persoane desemnate vor desfasura activitati la postul de politie comunal. Deci ei vor ramane acolo in comuna, a fost replica sefului IPJ Olt.

Decizia va fi luata de sus

Edilii cred ca decizia reorganizarii Politiei Rurale a fost deja luata, intalnirea de vineri avand de fapt un caracter formal. Cu siguranta, nu se va tine cont de parerile noastre si tot ce vor decide dumnealor acolo sus se va face. Noi suntem intrebati ca sa nu spunem vreunul dintre noi ca nu ne-a intrebat nimeni, a spus edilul din Obarsia, Tudor Udrea. Domnule comandant, dumneavoastra ca politist vechi sunteti de acord cu aceste propuneri? Expertii nominalizati de dumneavoastra nu au fost nici comandanti, nici sefi de post, si nici nu stiu ce vor. Reorganizarea asta, va spun eu, a pornit de cand au aruncat astia cu sepcile pe jos, a spus primarul din comuna Corbu, Constantin Dinut.

12 sectii de politie

Potrivit sefului IPJ Olt, la nivelul judetului se intentioneaza infiintarea a 12 sectii de Politie Rurala, dar si mentinera a patru posturi de politie independente, la Brancoveni, Voineasa, Ianca si Tufeni. Acesta a mentionat ca Politia Slatina are in arondare 31 de posturi de politie care vor fi impartite in patru sectii. O sectie va fi in zona de nord, cu sediul la Verguleasa, si va cuprinde comunele Dobroteasa, Samburesti, Vitomiresti, Vulturesti si Cungrea. O alta sectie va avea sediul la Ganeasa si va cuprinde comunele Carlogani, Curtisoara, Oporelu, Plesoiu, Slatioara, Strejesti si Teslui. O sectie va fi infiintata la Schitu si va cuprinde comunele Balteni, Crampoia, Ghimpeteni, Nicolae Titulescu, Perieti, Priseaca, serbanesti si Valea Mare. O sectie va fi si la Coteana si va avea arondate comunele Brebeni, Ipotesti, Izvoare, Maruntei, Milcov si Valcele.
Municipiul Caracal are arondate 18 posturi de politie care vor fi impartite in doua sectii: una la Deveselu cu comunele Babiciu, Bucinisu, Vladila, Rotunda, Scarisoara, si una la Cezieni si va cuprinde localitatile
Dobrosloveni, Dobrun, Draghiceni, Falcoiu, Farcasele, Osica de Sus si Osica de Jos.
Corabia are arondate 20 de comune structurate pe doua sectii. Una la Vadastrita cu comunele Brastavatu, Gradinile, Obarsia, Studina, Visina si Visina Noua si alta la Cilieni cu Garcov, Giuvarasti, Izbiceni, Grojdibodu, Gura Padinii, Orlea, Rusanesti, stefan cel Mare si Tia Mare. La Bals va fi o singura sectie si va avea arondate comunele Bobicesti, Calui, Iancu Jianu, Morunglav, Oboga, Pirscoveni, soparlita. O singura sectie va fi si la Scornicesti si va cuprinde comunele Spineni, Tatulesti, Poboru, Topana Colonesti. O alta sectie va fi la Potcoava cu comunele Corbu, Optasi, Icoana, Movileni, Sarbii Magura. Sectie de Politie Rurala va fi si la Draganesti-Olt si va avea in componenta comunele Radomiresti, Daneasa, Mihaiesti, Seaca, Sprancenata, Stoicanesti si Valeni.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți