23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Valcov le sugereaza lui Stanescu si Ciugulea inca o intrebare pentru referendum: Sunteti de acord sa ramanem si noi la ciolanel?

- Advertisement -

Conducerea PD-L Olt a criticat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, demersul anuntat de reprezentantii Consiliului Judetean (CJ) Olt, de organizare a unui referendum pe tema reorganizarii administrativ-teritoriale. Presedintele PD-L Olt, Darius Valcov, a afirmat ca ideea in sine i se pare absurda, in conditiile in care nu exista un proiect oficial privind reorganizarea, si se stie deja ca oamenii sunt impotriva desfiintarii judetului. in calitate de primar al municipiului Slatina, Valcov a precizat ca nu va permite folosirea scolilor din oras drept sectii de votare decat in schimbul sumei de aproximativ un milion de euro.
Eu cred ca acest referendum nu-si are rostul, in primul rand pentru ca nu poate fi organizat de Consiliul Judetean. Noi, primariile, nu suntem in raport de subordonare fata de Consiliul Judetean si nu-mi dau seama cum va face Stanescu cu sectiile de vot, unde le va pune, la sediul PSD sau la sediul CJ? Pentru ca in alta parte trebuie acceptul Primariei municipiului Slatina si am o vaga banuiala ca nu se va obtine acest accept, deci probabil referendumul va fi la sediul USL, daca exista, adica pe scara de bloc dintre PSD si PNL sau in sediul CJ. Raspunsul e oricum foarte clar, oamenii nu sunt de acord cu desfiintarea judetului, nu trebuie sa se mai chinuie pentru ca asta e realitatea. Din pacate pentru dumnealor, nu au inteles un lucru – nu vorbeste nimeni despre desfiintarea vreunui judet, de disparitia vreunei capitale si asa mai departe. Singura informatie publica este pe surse, si anume ca se vor face opt judete mari, cu capitale nu stiu pe unde. Oficial, Guvernul Romaniei nu a facut niciodata o astfel de propunere, nu a amintit de vreo capitala de judet, altele decat cele actuale. Exista intr-adevar la nivel guvernamental comisii care analizeaza o mai buna impartire administrativa a Romaniei, dar in nici un caz acestea nu vizeaza la ora actuala capitale de judet. Mai degraba aceste comisii se indreapta spre un model german, unde judetele mari nu vor avea capitale, tocmai pentru a nu se pierde nimic din rolul oraselor care si-ar pierde statutul de capitala de judet si pentru a ramane intr-o concurenta continua pentru dezvoltare. Adica mai clar, in judetul Oltenia nu va fi niciodata capitala la Craiova. Va fi probabil capitala administrativa la Craiova, capitala judecatoreasca la Slatina, cea pentru culte, religii in alta parte, dar toate acestea doar la nivel informal. Acestea sunt propunerile pe care se discuta la ora actuala in comisii. Restul, cu capitalele, ati auzit o singura informatie, dintr-o conferinta de presa a unui deputat PD-L care probabil s-a grabit un pic inainte de a vorbi. Cred ca nu este bine sa chemam lumea la referendum pentru un lucru despre care nu stim ce va fi cu el, daca se va intampla sau cand se va intampla, a declarat Valcov.

N-ar fi rau daca ar disparea CJ-ul. Ciugulea s-ar ocupa de firma, Stanescu de ferma…

in opinia conducerii democrat-liberale, o reala problema cu care se vor confrunta organizatorii referendumului va fi spatiul de desfasurare a acestuia. Valcov a precizat ca nu crede ca reprezentantii CJ isi vor permite sa inchirieze scolile pentru a le transforma in sectii de votare.
Numai inchirierea cladirilor din municipiul Slatina ii va costa pe cei de la CJ enorm si nu stiu daca isi vor permite. Eu am discutat si cu primarii de la PD-L si nici ei nu sunt dispusi sa faca acest lucru. Bineinteles, contra cost, de exemplu pentru un milion de euro, daca CJ plateste, ii voi pune scolile la dispozitie in ziua respectiva, dar nu cred ca are banii necesari sa faca aceste cheltuieli. Mai mult, au chemat toti primarii, marti, la o instruire. Ce instruire stiu ei, din CJ, sa ne faca noua? La ce instruire sa ma duc? Sa ma instruiasca cine pe mine? Hai sa fim realisti. Sa termine cu aceste accese de superioritate, ca nu e nimeni, nici o primarie, in raport de subordonare fata de CJ. Dar faptul ca ar disparea consiliile judetene, la Olt si in alte judete, nu cred ca ar fi o mare problema. Nici n-ar trebui sa mai faca sondaje, va dati seama cate economii s-ar face? N-ar mai face sondaj USL-ul, nici PSD-ul, nici PNL-ul, Ciugulea s-ar ocupa de firma, Stanescu de ferma, toata lumea ar fi fericita…, a spus Valcov. Presedintele democrat liberalilor olteni a afirmat ca, in opinia sa, ideea organizarii unui referendum are la baza teama pierderii functiilor.
Daca vor avea bani, le vom pune spatiile la dispozitie. Daca nu, sa-mi arate si mie baza legala prin care obliga scolile sa faca urne, cabine de vot, sa vina duminica pentru ca s-au hotarat Ciugulea si Stanescu ca-si vor functiile in continuare. si sa mai puna o intrebare la referendum: Sunteti de acord sa nu ne dea si pe noi niciodata afara din functiile astea, sa ramanem si noi la ciolanel? si sa se semneze Ciugulea si Stanescu. Practic lor le e teama ca-si pierd cele doua functii, ca celalalt vicepresedinte al CJ, nu stiu cum il cheama, iese la pensie, a afirmat Darius Valcov.

in sedinta de marti a Consiliului Judetean Olt, pe ordinea de zi se afla un proiect privind aprobarea organizarii unui referendum bazat pe o singura intrebare: Sunteti de acord cu initiativa presedintelui Traian Basescu de a desfiinta judetul dumneavoastra?. Valcov a precizat ca cei 12 consilieri judeteni ai PD-L vor vota impotriva proiectului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți