22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Antreprenor rural european ajunge si in Olt: Cursuri gratuite de informatica si limba engleza pentru oamenii din mediul rural

- Advertisement -

De cursurile puse la dispozitie in cadrul proiectului Antreprenor rural european, finantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) se vor ingriji Euro Training and Education Center, Centrul de Pregatire in Informatica, Soft Aplicativ Servicii si Fundatia Codecs pentru Leadership. Proiectul, demarat in 2010 si care are drept tinta dezvoltarea resurselor umane in zonele rurale, va fi implementat in 11 judete, urmand ca in Olt sa fie lansat pe 30 iunie a.c. Obiectivele declarate ale proiectului sunt cresterea gradului de informare si constientizare privind situatia ocuparii in mediul rural prin studii de teren privind evolutia fortei de munca in zone rurale, prin campanii de informare/constientizare privind oportunitatile de formare profesionala si ocupare in domenii non-agricole si de promovare a culturii antreprenoriale, furnizarea unor programe integrate de formare si consiliere destinate dezvoltarii competentelor generale, crearea unei retele de cooperare pentru consolidarea afacerilor nou infiintate si a celor existente.

Grupuri-tinta

Grupule-tinta ale proiectului sunt persoanele ocupate in agricultura de subzistenta, cele care sunt in cautarea unui loc de munca, dar si managerii si angajatii din mediul rural. in primul rand noi suntem preocupati de persoanele ocupate in agricultura de subzistenta, dar proiectul se adreseaza si celor aflati in cautarea unui loc de munca, dar si managerilor si angajatilor din spatiul rural. Cursurile sunt de lunga durata, intre 40 si 106 ore. Cei cuprinsi in proiect pot beneficia si de informare, dar si de consiliere pentru persoanele care vor sa-si porneasca o afacere; cei care urmeaza toate aceste nivele ale proiectului vor putea fi sprijiniti sa obtina si microcredite pentru afaceri specifice comunitatii din care fac parte. Proiectul a fost implementat deja cu succes in Sibiu, Suceava si Valcea, iar acum va fi demarat in Olt, Gorj, Mures si Alba. Ne-am adresat si ne vom mai adresa primariilor din zonele rurale pentru sprijinirea implementarii proiectului, in sensul ca avem nevoie de oameni potriviti spre care ne pot indruma sa-i cunoastem cei din administratia publica locala, a declarat Teodora Uta, reprezentata unuia dintre partenerii implicati in proiect.
Proiectul Antreprenor rural european vine intr-un moment in care in spatiul rural din judetul Olt patrund si sisteme informatice destinate accesului populatiei la informatie. Este vorba de donatiile Fundatiei Bill si Melinda Gates catre bibliotecile publice, unde oamenii pot invata tehnica IT si sa gaseasca oportunitati: locuri de munca, idei si contacte pentru demararea sau dezvoltarea unor afaceri.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți