12.3 C
Slatina
joi,9 mai,2024

Ultimele Articole

Bani pentru drumuri si biserici

- Advertisement -

200.000 lei din fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia Consiliului Judetean vor fi utilizati pentru refacerea structurii la DJ 657B si DJ 703B, iar alti 200.000 lei, pentru drumurile comunale si ulitele din Barasti.

Ca urmare a fenomenelor meteorologice deosebite din seara zilei de 15 iunie, ploi torentiale insotite de grindina si vijelii, pe teritoriul comunei Barasti, o comisie din cadrul Directiei Tehnice si Investitii a CJ s-a deplasat pe teren, unde a constatat distrugeri pe unele drumuri judetene si comunale de pe raza localitatii. Pentru refacerea structurii afectate la DJ 657B si DJ 703B se estimeaza ca fiind necesara suma de 200.000 lei, iar pentru drumurile comunale DC 67, DC 62, DC 63, DC 158, suma de 200.000 lei, se precizeaza in hotararea CJ.

Banii sunt insa insuficienti, sustine primarul comunei Barasti, Virgil Gealapu.
Ne-a nenorocit furtuna. si drumurile judetene, si cele comunale, au fost afectate in proportie foarte mare. Cu ce ne-au promis cei de la judet nu pot sa refac nici trei-patru coaste din comuna. Avem 19 coaste distruse, dupa o furtuna de o jumatate de ora, cu 70 de litri pe metru patrat. Nu sunt suficienti banii, e prapad in comuna. La drumurile judetene, la doua poduri au fost luate capetele de poduri cu totul, piatra, tot… Doua sate le-am avut afectate rau, nu se circula deloc, a spus edilul comunei.
Furtuna a facut ravagii si la doua biserici din Corabia – Salistioara si Sfanta Treime. Tabla acoperisurilor a fost smulsa de vant, iar apa care s-a infiltrat a distrus picturile. Ambele locasuri de cult au primit cate 20.000 lei pentru remedierea pagubelor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți