Noul regulament prevede ca prezenta partenerilor sociali nu mai este obligatorie la sedinte. La intrunirea de ieri, doar CNSLR Fratia a fost prezenta prin persoana lui Gheorghe Marinescu. Dupa cum bine stiti, functionam dupa o lege noua, motiv pentru care trebuie sa aprobam noul regulament. Daca aveti eventuale observatii, propuneri de imbunatatire, ceva care ne-a scapat noua in realizarea lui va rog sa spuneti, s-a adresat prefectul celor prezenti. Fara obiectii, observatii, propuneri, abtineri si voturi impotriva, regulamentul a fost aprobat de toti cei 18 participanti.
Componenta si functionarea Comisiei de Dialog Social
Potrivit regulamentului, din comisie fac parte prefectul, reprezentanti ai acestuia si ai serviciilor publice deconcentrate, precum si reprezentanti ale celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, presedintele Consiliului Judetean, reprezentantii confederatiilor sindicale si patronale reprezentative. in functie de tematica aborata, in cadrul comisiei organizatiile sindicale si patronale pot fi asistate de experti, pe baza unui mandat. La propunerea presedintelui comisiei, plenul comisiei poate aproba participarea unor invitati cu statut nepermanent. De asemenea, la lucrarile Comisiei de Dialog Social, reprezentantul Inspectoratului Teritorial de Munca va asigura asistenta metodologica.
Functionarea comisiei va fi asigurata de presedinte, in persoana prefectului sau presedintelui Consiliului Judetean, in baza principiului copresedintiei, si de secretariat. Potrivit regulamentului, prefectul sau presedintele CJ conduc lucrarile comisiei, prin rotatie. Comisia de Dialog Social se intruneste lunar sau ori de cate ori este necesar, in baza unei convocari in scris, facuta de presedinte, cu trei zile inaintea datei de desfasurare. Noul regulament prevede ca sedinta de Dialog Social nu necesita intrunirea unui anumit cvorum, iar prezenta partenerilor sociali este voluntara.