8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Referendumul Consiliului Judetean, la un pas de blocare

- Advertisement -

Un nou meci se prefigureaza intre Consiliul Judetean si Prefectura Olt. Hotararea privind organizarea referendumului pe data de 24 iulie a fost aprobata de consilierii judeteni PSD si PNL in sedinta de marti, fiind trimisa in aceeasi zi Prefecturii Olt, pentru controlul de legalitate. Desi Paul Stanescu, presedintele CJ Olt, se declara optimist ca, in cazul atacarii in instanta, nota de fundamentare a hotararii va fi suficient de solida pentru ca justitia sa dea unda verde referendumului, prima hiba a fost identificata inainte de a se ajunge la instanta.
Juristii Prefecturii Olt au constatat ca hotararii ii lipseste esentialul, adica propunerea legislativa care prevede desfiintarea judetului Olt.
Am primit marti hotararea CJ cu privire la consultarea cetatenilor prin referendum cu privire la desfiintarea judetului Olt si voi solicita niste acte de la dumnealor. in primul rand le voi cere sa-mi transmita propunerea legislativa care prevede desfiintarea judetului, pentru ca eu nu am cunostinta ca acest document ar exista, dar poate il detin dumnealor… in lipsa unui astfel de document, nu vad de ce ar fi obligatoriu un referendum, a spus prefectul Leonid Moisiu. Acesta a afirmat ca din moment ce propunerea legislativa nu exista, primarii nu pot fi obligati sa dea curs hotararii CJ, care va fi atacata in instanta.

in sedinta de marti, consilierii judeteni PSD si PNL au stabilit data de 24 iulie pentru referendum, aproband totodata alocarea sumei de patru miliarde lei vechi pentru plata juristilor, a buletinelor de vot si stampilelor.
Presedintele Consiliului Judetean a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca toti primarii, indiferent de culoarea politica, sunt obligati prin lege sa permita desfasurarea referendumului in scoli si sa puna la dispozitie logistica necesara, amenintandu-i ca in caz contrar vor fi actionati in instanta.
Hotararea CJ prevede ca in cazul suspendarii executarii hotararii Consiliului Judetean ca urmare a exercitarii controlului de legalitate in fata instantelor judecatoresti competente, data referendumului se stabileste ca fiind prima duminica dupa trecerea termenului de 20 de zile prevazut de art. 16 din Legea nr. 3/2000, calculat de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti si incetarea suspendarii hotararii Consiliului Judetean.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți