14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Consiliul Judetean da afaceri la pachet pe patru ani

- Advertisement -

Pentru anul 2011-2012, institutia este dispusa sa scoata din bugetul judetului 2 milioane de lei, pentru 2012-2013 – 2,2 milioane lei, pentru anul 2013-2014 prestatorii vor primi 2,4 milioane, iar pentru ultima iarna, 2014-2015, CJ va pune jos 2,9 milioane de lei. Contractarea pe patru ani a unor lucrari poate fi realizata in baza acordului-cadru prevazut de OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii. Drumurile pe care urmeaza sa se actioneze cu utilajele au fost impartite in cinci loturi: Zona 1, Nord, Verguleasa – Leleasca, Zona 2, Centru-Est, Slatina – Draganesti-Olt, Zona 3, Centru-Vest, Slatina – Bals, Zona 4, Sud, Caracal si Zona 5, Sud, Corabia.

Suspiciuni

Desi practica contractarii unor astfel de servicii de pe un an pe altul este agreata de mai multe judete, in Olt autoritatile agreaza contractarea lucrarilor pe bani publici pe etape de cate patru ani. Este legal si nimeni nu banuieste vreo manarie, daca este sa ne luam dupa caietul de sarcini pregatit pentru ofertantii care se vor infiinta la licitatie si dupa OUG 34/2006. Dar noi nu ne calam observatia doar pe aceste cadre legale, ci ne uitam mai larg de jur-imprejurul acestei viitoare afaceri cu statul. si ce observam? Ca, de pilda, actuala conducere a Consiliului Judetean mai are doar cateva luni de mandat. Ca anul 2012 este an electoral si ca o campanie electorala nu se duce pe ochi frumosi. Ca printre firmele care au semnat deja cu CJ astfel de acorduri-cadru pe cate patru ani, se numara si T Dancor Romconstruct SRL Bucuresti, administrata de fratele lui Dan Ciocan, consilier judetean PSD cu mare trecere de prin 2008 incoace, de cand si societatea a intrat in Olt cu afaceri si aduna milioane de euro. Ca T Dancor Romconstruct SRL se pregateste sa intre in competitie pentru un nou acord-cadru pe care, spun surse din randul constructorilor, il va si semna. Ca, pe langa sumele prevazute in contractele subsecvente, se pot plati sume de bani suplimentare, asa cum in cadrul acordului-cadru incheiat de Dancor Romconstruct cu CJ pe anii 2010 – 2013, pentru intretinerea drumurilor judetene, firma a incasat, in afara sumei contractate pe 2010 – 2011, aproape 2,3 miliarde de lei vechi pentru niste amarate de plombe asfaltice. Ca licitatia ar putea favoriza o firma sau alta, prin faptul ca in caietul de sarcini se arata, negru pe alb, ca autoritatea contractanta isi rezerva dreptul de a accepta sau respinge orice oferta, sa anuleze intreaga procedura de atribuire, in anumite conditii.
Anul trecut Consiliul Judetean a incheiat acorduri-cadru pentru anii 2010 – 2013 pentru lucrari de intretinere a drumurilor si pentru siguranta rutiera cu Dancor Romconstruct (care a incasat in 2010 aproape 30 miliarde de lei vechi, ) SC Bebe Trans Rom SRL (administrata de Alexandru Manea si care a incasat cam tot vreo 30 de miliarde), SC Oltdrum SA (care a bagat in conturi pana la finele anului trecut peste 20 de miliarde lei), SC Corpres SA Corabia, SC Roco SRL Slatina si SC Almaco Profil RPH SRL.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți