4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Abuzuri in uniforma de politist

- Advertisement -

O femeie din Slatina acuza un politist de abuz in serviciu. Ea spune ca agentul de circulatie Dragos Florea a bruscat-o fizic si a utilizat un limbaj violent dupa ce masina condusa de femeie s-a oprit din senin pe o strada din cartierul slatinean Progresul.

Elena Ionica, de 34 de ani, din Slatina, il acuza pe agentul Dragos Florea ca, pe fondul nervozitatii, ar fi bruscat-o fizic si verbal in urma unui eveniment minor si de care, spune ea, nu se face vinovata. Scena s-a consumat sambata seara, in jurul orelor 22.30, pe strada Bradului, in vecinatatea Pietei Progresul, cand femeia se afla in timpul serviciului. Conduceam masina firmei unde lucrez cand, deodata, motorul s-a oprit. Am coborat din autoturism si am intrat in cel mai apropiat magazin pentru a cere ajutorul vreunui barbat. Cand am iesit, domnul politist era langa masina si era foarte pornit impotriva mea. Mi-a solicitat documentele pe un ton ridicat si i-am dat cartea de identitate. Mi-a cerut sa urc in masina politiei pentru a fi condusa la sediu, unde, spunea el, urma sa mi se intocmeasca acte premergatoare pentru dosar penal pentru ca am blocat un drum public. Am spus ca pot sa merg si singura la Politie. Masina a pornit mai apoi si m-am deplasat la sediul Politiei Slatina. Aici am intarziat o clipa in autoturism pentru a-l chema pe sotul meu cu actele masinii, dar si pentru a-mi chema avocatul, povesteste femeia. Ea sustine ca a fost scoasa de omul legii cu forta din masina, fiind apoi impinsa pe treptele institutiei si tot asa pana la etajul al doilea, dupa ce politistul a smuls placutele de inmatriculare ale masinii. A smuls placutele de inmatriculare ale masinii, a rupt si suportul uneia dintre placute. Ajunsi in biroul dumnealui, mi-a pus o coala de hartie in fata si mi-a spus sa scriu asa cum spune el. Am refuzat, desigur, spunandu-i ca declaratia o scriu eu singura, pentru ca imi apartine. A venit si sotul intre timp. Tot timpul dansul a folosit o voce ridicata, intr-un rand strigand ca el este de sapte ani in minister si ca stie ce face. Totul s-a prelungit pana dupa miezul noptii. Sotul venise cu copilul, care a tot asteptat singur in autoturismul nostru personal, mai spune Elena Ionica.

Plangere penala

Elena Ionica declara ca se va adresa cu plangere impotriva politistului catre sefii acestuia, dar ca va depune si plangere penala la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt. Lucrurile nu vor ramane asa. Maine (marti – n.r.) ma intalnesc cu avocatul meu si voi depune plangere la sefii domnului politist, dar si plangere penala la Parchetul judetean, sustine femeia.
Contactat luni de Eveniment de Olt, comisarul sef Nicolae Caramizaru, seful Biroului de Politie Rutiera Slatina, a declarat ca nu cunoaste amanunte despre incident, dar ca asteapta sa se edifice dupa ce femeia va depune plangere. Mai mult, el a afirmat ca o cunoaste pe Elena Ionica si ca dansa n-ar putea reprezenta un pericol. Nu cunosc amanunte despre acest caz. Agentul Dragos Florea este liber azi (luni – n.r.) si intra maine (astazi – nr.r.) in serviciu. Acesta lucreaza de circa un an si jumatate, aproape de doi ani in cadrul biroului. Nu stiu ca el sa fie in stare de apucaturi agresive, dar daca a facut asa ceva, va raspunde pentru asta. Eu chiar o cunosc pe doamna Ionica, asa, ca persoana, si stiu ca dumneaei n-ar putea reprezenta un pericol. Daca dansa considera ca a fost agresata, se poate adresa cu plangere si la comandant, dar si cu plangere penala la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt, a declarat Nicolae Caramizaru.

Politisti anchetati

Cazul de abuz in serviciu n-ar fi unul izolat. in urma cu cativa ani, Inspectoratul de Politie Judetean Olt dispunea o ancheta interna asupra unor politisti dupa ce o familie din Slatina s-a plans ca oamenii legii au dovedit exces de zel in timpul cercetarii unui conflict spontan intre vecini. Un alt caz s-a petrecut in 2006, cand un cetatean din Carlogani se plangea de hartuire si abuz in serviciu din partea sefului de post. in acelasi an, fostul sef de post de la Scarisoara era acuzat ca un agresor care aplicase unui cetatean o lovitura de cutit se ascunsese chiar in locuinta politistului, care avea ceva de impartit cu familia victimei. Omul legii a fost mutat disciplinar cu serviciul. Masura mai fusese aplicata intr-un rand impotriva aceluiasi politist.
in spatii publice se vorbeste despre faptul ca politistii cu grade mici incearca sa-si dovedeasca mai abitir ca oricand competentele profesionale de teama sa nu fie dati afara din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor cu ocazia reorganizarii ministerului si pe fondul incompetentei profesionale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți