19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Pata si Veteanu s-au intors la serviciu

- Advertisement -

in prezent, Pata si Veteanu isi desfasoara activitatea in cadrul Politiei Municipiului Slatina, ei nemaiputand reveni pe functiile detinute anterior pana la solutionarea cauzei. Cei doi au fost obligati de instanta sa nu paraseasca limita teritoriala a municipiului Slatina si sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte nicio categorie de arme.
Marius Veteanu este angajat al IPJ Olt din anul 2001 iar Claudiu Pata, din anul 2005. Cei doi au lucrat ca agenti de politie in cadrul Serviciului de Interventie Rapida, fiind colegi pana 2007, cand Pata a fost mutat disciplinar la Postul de Politie Corbu.

Politistii Claudiu Pata si Marius Veteanu, jandarmul Nelu Cosma, dar si alte 14 persoane, toti suspectati ca fac parte dintr-o grupare infractonala specializata in camatarie si santaj, au fost retinuti la sfarsitul lunii septembrie 2010. Jandarmul Nelu Cosma dar si Eugenia Monica Radu, concubina liderului gruparii, au fost eliberati la scurt timp, printr-o decizie a magistratilor Curtii de Apel Craiova. Fiind cercetat in stare de libertate jandarmul Cosma a fost pus la dispozitia Inspectoratului de Jandarmi Judetean Olt, el indeplinind atributiile stabilite de catre inspectorul sef.
Potrivit procurorilor DIICOT, camatarii le promiteau victimelor acordarea de imprumuturi fara garantii si cu dobanda avantajoasa, respectiv 10-20% pe luna. Dupa contractarea imprumutului, dobanzile pretinse ajungeau insa si pana la 300% pe luna, prejudiciul cauzat de catre gruparea condusa de Constantin Enache, zis si Mafiotu, depasind suma de un milion de euro.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți