14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Nepotii lui Bercea isi schimba declaratiile dupa cum bate vantul

- Advertisement -

Daca initial cei trei nepoti ai Mondialului au declarat in fata anchetatorilor ca Bercea este cel care l-a injunghiat pe Mercedes, ieri, acestia si-au schimbat declaratiile motivand ca au fost facute sub presiunea anchetatorilor. Eu am declarat ca Bercea l-a injunghiat pe Mercedes pentru ca asa mi-a spus domnul procuror. El mi-a zis sa spun ca a fost Bercea ca altfel ma baga la beci cu sobolanii. De frica, am declarat ce mi-a spus dansul Dar nu Bercea l-a injunghiat pe Mercedes ci baiatul sau, Grinica. Eu am vazut cand a dat cu cutitul in el si chiar Mercedes mi-a zis: Barosane, m-a taiat nenorocitul de Mondial (n.r Grinica). Eu pe Bercea nu l-am vazut si nici pe fiul sau, Florin, a spus Ion Anghel.
Nici Ion Viorel Jianu nu si-a mentinut declaratia data in faza de urmarire penala. Am declarat ca l-am vazut pe Bercea cu un cutit in mana pentru ca asa mi-au zis politistii. Eu am semnat declaratia fara sa o citesc. in seara respectiva am auzit si eu de la cei prezenti in fata barului ca pe Mercedes l-ar fi injunghiat unul dintre baietii lui Bercea, dar nu mai stiu care. Pe Bercea insa eu nu l-am vazut, a spus Ion Viorel Jianu.

Un expert trebuie sa stabileasca daca aceste traduceri sunt corecte

Avocatul Iancu Tanasescu, unul dintre aparatorii lui Bercea, a solicitat instantei o expertiza a interceptarilor telefonice depuse la dosar pe motiv ca acestea nu au fost traduse corect din limba romani. Inculpatul contesta exprimarile folosite in inregistrarile telefonice existente la dosar. Este adevarat ca s-au facut traduceri si din limba tiganeasca insa in notele depuse la dosar sunt foarte multe puncte de suspensie ceea ce inseamna ca unele expresii ori nu au fost intelese efectiv, ori au fost eliminate. Ne intereseaza sa vedem daca partea tehnica este intacta pentru ca, deocamdata, nu am avut acces la ea. Trebuie sa constatam daca traducerile din limba tiganeasca sunt corecte. S-au pus semne de punctuatie, iar acest lucru, in opinia noastra, reprezinta un lucru foarte important. A pune semn de punctuatie este o stiinta. Nu stim cine este persoana care a facut lucrul acesta. De aceea va trebui sa se stabileasca de catre un tehnician, de un expert, daca aceste traduceri sunt corecte, a precizat avocatul Tanasescu.

La termenul de ieri instanta ar fi trebuit sa vizioneze imaginile inregistrate de camerele de luat vederi ale unei statii Peco din Slatina, inregistrari ce ar trebui sa dovedeasca nevinovatia Florin Anghel (baiatul lui Bercea), acuzat de complicitate la tentativa de omor. Completul de judecata a decis insa ca aceste imagini sa fie analizate la urmatorul termen al procesului, stabilit pentru 19 iulie. Tot atunci vor fi audiati noi martori, unii dintre ei cu identitate protejata.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți