25.2 C
Slatina
vineri,28 iunie,2024

Ultimele Articole

Darius Valcov: Directorii de licee unde promovabilitatea a fost sub 25% ar trebui schimbati!

- Advertisement -

Darius Valcov a afirmat ca rezultatele bacalaureatului din acest an reprezinta un semnal de alarma, iar situatia trebuie atent analizata, dar responsabilitatea nu poate fi aruncata asupra celor care au corectat lucrarile.

Nu poate fi aruncata responsabilitatea pe cei care corecteaza pentru cei care scriu. Acesta este nivelul elevilor, trebuie sa-l acceptam. Semnalul de alarma s-a tras, trebuie sa vedem ce facem de acum incolo, pentru a nu mai pacali elevii ca-i trimitem la scoala si de fapt sa-i trimitem la distractie. Se pare ca la asta s-a redus liceul, de fapt in unele cazuri, pentru ca nu putem sa generalizam. Sesizam usor diferenta incredibila intre licee ca Minulescu si Greceanu si celelalte licee, a spus Valcov. El a afirmat ca, in opinia sa, ar trebui sa existe un ciclu de patru ani pentru fiecare director, perioada in care sa poata fi dus la bun sfarsit un program.

Cred ca toti directorii de licee, din toata tara, cu grad de promovabilitate sub 25% ar trebui schimbati. Asta este parerea mea sincera, dar in acelasi timp cred ca ei ar trebui, sau ar fi trebuit sa aiba dreptul sa-si aleaga profesorii, pentru ca toate aceste lucruri sunt mostenite, si elevii, si profesorii… Cred ca ar trebui sa existe un ciclu de patru ani pentru fiecare director in care sa-si duca la bun sfarsit un program. Sa-l schimbi pentru ca a stat sase luni si a preluat niste elevi slabi si i-a dus tot slabi nu stiu daca este foarte convenabil. Discutii vor exista cu toti directorii care au rezultate slabe, a spus Valcov. in opinia sa, unele licee trebuie sa se transforme in scoli profesionale pentru ca nu-si mai merita calitatea de liceu, iar altele ar trebui sa fuzioneze peste doi ani, cand clasa a IX-a va trece de scoala generala. Sunt extrem de nemultumit de unii directori, dar cred ca suntem cu totii nemultumiti de calitatea slaba a invatamantului. si nu trebuie sa acuzam nici ministrul, nici inspectorii, pentru ca si-au facut datoria si nu au mai lasat elevii sa copieze. Trebuie sa ne acuzam pe noi, ca parinti, dar si pe elevi, pentru ca nu au stiut probabil patru ani de zile altceva decat programe extrascolare, ca sa nu le spun altfel, a concluzionat primarul Slatinei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți