11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Legislatie modificata pentru pacientii care au nevoie de tratament gratuit in strainatate

- Advertisement -

Potrivit informatiilor oficiale, in noul act normativ au fost stabilite termene clare pentru fiecare etapa din cadrul procedurii, si, de asemenea, sunt precizate obligatiile care ii revin pacientului, medicului curant de specialitate, cat si ale Directiei de Sanatate Publica din judetul respectiv. in premiera, s-a creat cadrul legislativ pentru efectuarea corespondentei cu clinicile recomandate de comisia de specialitate teritoriala de catre bolnavi sau de catre reprezentantii legali ai acestora.

Pana in prezent aceasta corespondenta era purtata numai de catre Directiile de Sanatate Publica. in conditiile in care bolnavii sau reprezentantii legali ai acestora isi exprima optiunea de a realiza corespondenta in mod direct cu clinicile recomandate de comisia de specialitate teritoriala, acestora le revine obligatia de a prezenta Directiei de Sanatate Publica documente oficiale emise de clinici, cu antet si semnatura, care cuprind date precum identificarea clinicii, identificarea pacientului, costul tratamentului, conditiile de plata, ca si programarea pacientului, se arata in comunicatul Ministerului Sanatatii. in noua legislatie a fost eliminat criteriul de prioritate reprezentat de beneficiul tratamentului estimat pentru societate, criteriu utilizat in aprobarea finantarii tratamentului in strainatate in cazul in care solicitarile de finantare a tratamentelor in strainatate depaseau fondurile stabilite lunar cu aceasta destinatie. in acelasi comunicat se precizeaza ca medicului curant de specialitate ii va reveni obligatia de a intocmi un raport medical pentru evaluarea starii de sanatate la un an dupa primul control efectuat, si de a-l transmite Directiei de Sanatate Publica.

De la inceputul acestui an, in judetul Olt, 4 persoane cu afectiuni oncologice si ale sistemului circulator au solicitat Casei de Asigurari de Sanatate formularele S2 (fostele E112), pentru a se trata in clinici din Ungaria si Germania.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți