10.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Exista si romani fericiti pe timp de criza: consilierii judeteni

- Advertisement -

Dan Ciocan a bifat pozitiv anul trecut si la rubrica venituri, acumuland sume care totalizeaza aproape 2,5 miliarde de lei vechi, mai mult cu circa un miliard fata de veniturile cumulate din 2009. El continua sa detina doar un apartament la Caracal si un autoturism Dacia 1300, fabricat in 1999. Ca Ciocan nu prea este vazut conducand autoturismul in discutie, asta este o alta poveste.
Dan Ciocan a fost, pana anul trecut, unic asociat al SC Carpatica Tur SRL si este administrator la SC Dancor Agro Prodaliment SRL.

Conturi si plasamente

Desi in 2010 veniturile au scazut in familia consilierului judetean Gabriel Bratucu (PNL) in comparatie cu anul 2009, el a reusit sa mai puna cate ceva in cont. Bunaoara, depozitul bancar deschis de consilier in 2008, care in 2009 numara 83.000 de euro, a crescut anul trecut la 100.000 de euro. Bratucu controleaza firmele Prodal si Gabiplast.
Oarecari cresteri s-au simtit in 2010 si prin conturile consilierului judetean Viorel Dumitrescu, si el tot de sorginte liberala. Acesta este titularul mai multor depozite bancare care contin in total peste 2,8 miliarde de lei vechi si peste 63.000 de euro. Anul trecut Viorel Dumitrescu a acumulat impreuna cu sotia peste 1,2 miliarde lei vechi, in vreme ce in 2009 sumele reprezentand salarii, indemnizatii si dividende s-au ridicat la 875 milioane de lei vechi. Viorel Dumitrescu este actionar la SC Servmed SRL si la SC Fabra SRL.
Ramanem in tabara liberalilor din Consiliul Judetean, pentru a observa modificari si in agoniseala consilierului judetean Florian Dumitrescu, care ocupa si postul de director al Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Olt. El detine depozite in lei la mai multe banci, depozite care se ridica la peste 2,2 miliarde de lei, precum si un cont de 5.000 euro deschis in acest an. De asemenea, el detine si actiuni in valoare de peste un miliard de lei vechi la o societate de investitii fnanciare din Bucuresti. Florian Dumitrescu are un apartament in Slatina si un altul la Bucuresti si este posesorul unui autoturism Ford Mondeo.
Trecem la consilierul judetean Marin Hristea, si el tot liberal, care anul acesta a deschis un fond de investitii in valoare de peste 1,2 miliarde de lei vechi. Hristea detine, in coproprietate, o casa la Bals si un apartament la Bucuresti, si poseda doua autoturisme de lux. Marian Hristea este actionar la Prodchim si la Instirig Bals.
Printre alesii care s-au bucurat de venituri de ordinul miliardelor de lei vechi se numara si Marin Ionica (PD-L), fost presedinte al Consiliului Judetean. El a acumulat in 2010, impreuna cu sotia, aproape doua miliarde de lei vechi.

Saraci de lux

La polul opus se numara saracii celebri Marius Oprescu si Tiberiu Mateescu, ambii consilieri judeteni din partea PSD. Afisam declaratia de avere a lui Oprescu si ne intrebam: unde doarme omul acesta si cu ce traieste pe-acolo pe unde o dormi? Nu are casa, nu are masa, nici el si nici sotia. Anul trecut Oprescu a trait din indemnizatia de crestere a copilului obtinuta de sotie si din indemnizatia sa de consilier judetean, cu mult mai mica decat cea venita in contul copilului. si a mai intrat si in cursa catre fotoliul de primar al Slatinei. Cu ce si-o plati una, alta?
Gol in declaratia de avere este si Tiberiu Mateescu, dar macar romanul asta are niste venituri mai acatarii. in rest, sub cerul cu stele! Sa ii pastram, totusi, pe cei doi la statutul de saraci de lux, pentru ca, poate prin mila unor oameni de bine, ei sunt vazuti adesea la volanul unor bolizi pe care nu oricine si i-ar putea permite. Macar atat!

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți