14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Lucrarile la centura Caracalului bat pasul pe loc

- Advertisement -

Vesnica problema legata de exproprierile necesare in cadrul unor proiecte publice de infrastructura pare sa puna piedici si proiectului privind executarea centurii care ar urma sa rezolve problema traficului greu ce afecteaza acum municipiul Caracal. CNADNR a atribuit firmei Romstrade SRL contractul de executie a lucrarilor pentru constructia variantei de ocolire a Caracalului la sfarsitul lunii ianuarie, a.c. Reprezentantii firmei spuneau atunci ca lucrarile vor incepe imediat ce vremea va permite acest lucru. Muncitorii de la Romstrade s-au pregatit, si s-au pregatit, si s-au pregatit vreme de cinci luni, dar ordinul de incepere efectiva a executiei nu a venit nici acum de la autoritatea contractanta. Eu nu va pot spune decat ca nu am primit ordinul de incepere a lucrarilor de la CNADNR. Din ce cauza ordinul n-a venit, nu as putea sa va spun. Noi nu putem prelua zona de lucrari fara sa ni se spuna de la Bucuresti ca o putem face. Dupa ce CNADNR ne da ordinul asteptat, drumul va fi efectiv al nostru si ne vom putea apuca de lucru, a declarat joi Costin Buzurin, seful santierului.

Despagubiri de 7,8 milioane de lei

Problema este legata, cel mai probabil, de procedurile de expropriere. Se pare ca este ceva cu exproprierile, nu s-au facut inca. in proiect zona pe care urmeaza sa se aplice exproprierea cuprinde 36 de hectare de teren. Cred ca din cauza aceasta executantul nu a primit ordin de incepere a lucrarilor, sustine primarul municipiului Caracal, Gheorghe Anghel.
Potrivit HG 1184/2010, suma pe care proprietarii imobilelor private situate
pe amplasamentul lucrarii o vor primi de la Ministerul Transporturilor,
prin CNADNR, este de 7,8 milioane de lei.
Valoarea lucrarilor este de 44.472.173 de lei, fara TVA, din care 30.360.705 lei constituie finantarea nerambursabila a Comisiei Europene, diferenta pana la valoarea totala fiind asigurata de la bugetul de stat. Durata de executie este de 24 de luni si proiectul prevede inca 24 de luni perioada de garantie. Constructorul va realiza 10,35 kilometri de drum, un pod si 14 podete, investitia fiind complementara reabilitarii Drumului National 6 Alexandria-Craiova. Aceasta investitie este extrem de importanta, pentru ca tot traficul greu trece acum prin Caracal. Un dezavantaj este si pentru transportatori, pentru ca circula cu viteze mici, adaptate la trecerea printr-o localitate, dar mai ales pentru municipiu, ale carui strazi se deterioreaza mereu si necesita reparatii, declara primarul Anghel.
Potrivit CNADNR, aceste lucrari vor duce la cresterea vitezei de deplasare de la 25 de kilometri pe ora in acest moment, cand DN 6 traverseaza municipiul Caracal, la 100 de kilometri pe ora.
Firma Romstrade, care se ocupa si de tronsoanele Caracal – Mihaiesti si Caracal – Draghiceni, face parte dintr-un grup cu acelasi nume, detinut de omul de afaceri Nelu Iordache.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți