22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Profesorii olteni, supravegheati video la titularizare

- Advertisement -

Dat fiind ca la examenul de bacalaureat, rezultatele au lasat de dorit, conducerea Inspectoratului scolar a decis sa ia masuri largite, cel putin pentru o perioada bine stabilita. Este vorba de examenul de titularizare, care va fi supravegheat de camere video. Se ia in calcul si desfasurarea bacalaureatului din toamna cu aceleasi masuri de siguranta. in acest sens, de joia trecuta, in cinci corpuri de scoala, respectiv de la colegiile Nicolae Titulescu, Metalurgic si de la scoala Constantin Brancoveanu din Slatina, au inceput sa fie montate camere care vor monitoriza buna desfasurare a examenului in 68 de sali de clasa.

in cadrul unei conferinte de presa sustinuta ieri pe marginea rezultatelor slabe obtinute de liceenii olteni la bacalaureat, conducerea Inspectoratului scolar Judetean (IsJ) Olt a decis sa ia masuri pentru viitor, si, in acest sens, a anuntat ca examenul de titularizare de miercuri va fi, si el, supravegheat video, si, cel mai probabil, si cea de-a doua sesiune de bacalaureat se va desfasura in acelasi mod. Pentru ca in prima sesiune, din cauza lipsei fondurilor nu au putut fi montate camere de supraveghere in salile de clasa ale liceelor oltene, conducerea IsJ s-a gandit sa dea un exemplu elevilor si sa supravegheze video salile in care se va desfasura examenul de titularizare. Deoarece peste doua zile va fi examenul de titularizare, iar in metodologia de organizare a examenului este obligatoriu ca salile acelea sa fie supravegheate video, am gasit intelegere la Primaria Slatina; noi de joi lucram la montarea camerelor video in 68 de sali din cinci corpuri de cladiri, acolo unde se va desfasura examenul de titularizare, si este normal ca noi, cadrele didactice, sa fim primele care sa dam un examen in care sa fim supravegheati video. Este vorba de Colegiul National Vocational Nicolae Titulescu corpul A si B, cele doua corpuri ale Colegiului Tehnic Metalurgic, si de scoala Constantin Brancoveanu, unde se desfasoara titularizarea. Probabil ca bac-ul din toamna va fi comasat in aceste corpuri de cladiri unde vor fi supravegheri video, se pot face centre judetene ale examenului de bacalaureat, si atunci se pot folosi aceste cladiri pentru tot judetul, a declarat inspectorul scolar general Mariana Gheorghe.

Este imoral si incorect ca un profesor suplinitor sa obtina note sub 5

Mai mult decat atat, sefa invatamantului oltean a tinut sa sublinieze faptul ca pana la inceperea examenelor, elevii ar trebui sa incerce sa recupereze din materie, cu ajutorul profesorilor, iar profesorii care sustin tituarizarea sa dea dovada de seriozitate si moralitate la examen, pentru a obtine o nota cat mai mare.
Vreau sa le urez de pe acum tuturor elevilor sa trateze cu multa seriozitate acest examen, sa puna mana sa se pregateasca atat cat au timp, sa-si solicite cadrele didactice care i-au pregatit patru ani de zile, sa raspunda chemarilor scolii de a merge la activitati de recuperare, ca in toamna procentul de promovabilitate sa fie unul multumitor si onorant pentru noi. E adevarat, procentul nu este unul foarte bun, nici unul foarte scazut, dar este al nostru, ni-l asumam, trebuie sa gasim impreuna – profesori, parinti, elevi – modalitatile prin care, in viitor, sa eliminam astfel de incidente neplacute.
in ceea ce priveste examenul de titularizare, ne dorim sa fie mai bine decat anul trecut; intr-adevar, sunt mai putine posturi titularizabile anul acesta, dar ceea ce ne dorim este ca aceste cadre didactice care sustin examenul sa nu obtina note sub 5; este imoral si incorect ca un profesor suplinitor sa obtina note sub 5, iar apoi sa vina la suplinirea din august, sa obtina o nota mai mare si sa doreasca sa predea elevilor. Nu mi se pare normal asa ceva, a explicat Mariana Gheorghe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți