18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Toate localitatile pot avea piste pentru biciclisti cu finantari nerambursabile

- Advertisement -

Finantarea se acorda in cuantum de maximum 90% din valoarea totala eligibila a proiectului, fara a se depasi suma maxima care poate fi acordata unui beneficiar in cadrul sesiunii de finantare, potrivit unui comunicat de presa al Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Olt. Valoarea finantarii acordate este de maxim 90% din valoarea eligibila, dar nu mai mult de 2,5 milioane de lei/proiect pentru judete, orase si municipii si de 1,5 milioane lei/proiect pentru comune. Sesiunea se inchide la data la care valoarea totala insumata a cererilor de finantare depuse la registratura Administratiei Fondului pentru Mediu va fi de 200 milioane de lei, respectiv 400% din valoarea alocata sesiunii, dar nu mai tarziu de 20 august 2011. Suma alocata sesiunii de finantare este de 50.000 mii lei .

Scopul programului il constituie imbunatatirea calitatii mediului prin inlesnirea transportului mai putin poluant, in conditii de siguranta.
Tipurile de proiecte finantabile sunt cele privind realizarea de piste pentru biciclisti pe amplasament nou, cu o singura banda si cele pentru realizarea unor astfel de piste pe amplasamente preexistente rutiere sau in cadrul trotuarelor, cu o singura banda.

Categoriile de cheltuieli eligibile sunt: studiul de fezabilitate, proiectul tehnic, detaliile de executie in limita a 8% din valoarea cheltuielilor pentru investitia de baza; cheltuielile privind organizarea de santier; cheltuielile privind investitia de baza: terasamente, fundatii, suprastructura, marcaje, indicatoare de circulatie, lucrari privind delimitarea pistelor, punct de depozitare pentru biciclete; cheltuieli diverse si neprevazute, in limita a 10% din valoarea cheltuielilor eligibile; cheltuielile privind dirigentia de santier, in limita a 2% din valoarea investitiei de baza.
Ghidul de finantare, aprobat prin Ordinul nr.1730 din 17 iunie a.c., este disponibil pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți