20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

50 milioane de euro pentru tinerii fermieri

- Advertisement -

Sesiunea depunerilor de proiecte a demarat la inceputul lunii si se incheie la 29 iulie. Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri este de 10.000 Euro pentru o exploatatie agricola cu dimensiune minima de 6 UDE. in cazul extinderii exploatatiei agricole, sprijinul pentru instalarea fermierului poate creste cu 2.000 Euro/ 1 UDE , dar nu va putea depasi 25.000 Euro/ exploatatie.

Pentru instalarea tinerilor fermieri, principiul finantarii nerambursabile este acela al acordarii unei prime de instalare. Sprijinul de instalare va fi acordat in doua transe de plata. Prima transa, intr-un procent de 60% din valoarea sprijinului pentru instalare, iar cea de a doua transa va fi de 40% din totalul sprijinului. Pentru a primi finantare nerambursabila, solicitantul trebuie sa indeplineasca cerintele de conformitate si eligibilitate mentionate in cadrul Ghidul Solicitantului aferent acestei masuri de finantare. Acesta se poate descarca gratuit de pe pagina de internet a Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, www.aprdp.ro. Obiectivele operationale se refera la cresterea numarului de tineri agricultori care incep pentru prima oara o activitate agricola ca sefi de exploatatii si incurajarea tinerilor fermieri de a realiza investitii.

Sprijinul acordat in cadrul masurii are ca scop dezvoltarea exploatatiilor agricole, care produc in principal produse agricole vegetale si animale (materie prima) pentru consum uman si hrana animalelor.
Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin Masura 112 sunt fermierii in varsta de pana la 40 de ani (neimpliniti la data depunerii Cererii de finantare), persoane fizice sau juridice care practica in principal activitati agricole si a caror exploatatie agricola are o dimensiune economica cuprinsa intre 6 si 40 UDE, este situata pe teritoriul tarii si este inregistrata in Registrul unic de identificare – APIA si in Registrul agricol.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți