3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bilete de odihna la preturi superavantajoase pentru bugetarii de la Spitalul Judetean

- Advertisement -

La Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Slatina prima serie de valorificare a biletelor a inceput in 7 iulie. Pretul intreg al unui bilet este de circa 490 de lei, dar cei cu salarii sub 2.022 de lei pot beneficia de reducere cu 50 la suta, iar pretul unui bilet in cazul copiilor se poate procura cu 25 la suta din valoarea totala. Am primit 54 de bilete pentru statiunile de pe litoral si tot atatea pentru statiunile montane. Le-am valorificat in proportie de 80 la suta si, in masura in care mai primim solicitari, dupa ce le vom fi valorificat pe cele primite, vom mai solicita suplimentari. Preturile sunt superavantajoase pentru membri nostri de sindicat. Vorbim de 4,9 milioane de lei vechi, pretul intreg al biletului, dar si de reduceri de 50 la suta in cazul angajatilor cu salarii pana la o anumita limita si de 75 la suta pentru copiii angajatilor. Un bilet este valabil sase nopti, a declarat ieri Roxana Dragomir, presedinta Uniunii Judetene a Sanitas. Cei mai multi dintre solicitanti au optat pentru statiuni marine precum Eforie Sud, Eforie Nord, Venus, Jupiter sau Olimp, iar cei care au ales muntele si-au luat bilete pentru statiuni ca Herculane, Slanic Prahova sau Slanic Moldova.

Preturi pe litoral si la munte

Desi de-a lungul anilor conditiile de cazare nu s-au schimbat prea mult, preturile par de la un sezon la altul tot mai piperate. Asa se face ca, pentru trei zile de vacanta, indiferent ca este la mare sau la munte, se plateste cel putin 30 de euro, iar sase zile de concediu costa cel putin 100 de euro de persoana.
De pilda, in perioada 18 iulie – 24 iulie 2011, o camera dubla la un hotel din Eforie Nord costa 120 de lei pentru o noapte, o camera tripla ajunge la 140 lei/noapte, iar pentru un apartament cu doua camere se plateste 210 lei/noapte. Preturile cresc in august, ajungand, pentru un sejur de sase zile, la valori intre 140 lei si 240 lei/noapte, in functie de spatiul ales. in luna septembrie costurile se reduc cu pana la 50 la suta.
La munte, preturile la sejururile de trei zile incep de la 22 de euro, la hotel de trei stele, si pot ajunge pana la 48 de euro, daca este vorba de un hotel de patru stele – astfel de preturi sunt practicate la Busteni. in cazul unui sejur de sase zile, preturile variaza de la 28 la 65 de euro, in functie de conditiile oferite. Asadar, comparatia intre vacantele platite cu bani direct din buzunar si cele planificate in baza biletelor de odihna, in cazul bugetarilor, arata clar beneficiile ultimei variante.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți