12.3 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Dorin Teodorescu a revenit la conducerea Directiei pentru Cultura

- Advertisement -

Dorin Teodorescu si-a reluat atributiile functiei luni si a calcat Ministerul Culturii si Patrimoniului de doua ori pentru ca a gasit vistieria DCCPCN goala. El spune ca fostul director a intocmit gresit proiectul de buget pentru anul in curs, concentrand grosul banilor in ultimul trimestru. Nu ne putem misca, nu exista bani, nu exista benzina, pentru ca, pe luna in curs, cota a fost deja consumata. Am fost la minister sa incerc sa repar lucrurile, care se pare ca vor reintra in normalitate, chiar daca nu este usor. Conservarea unor fonduri importante pentru trimestrul al IV-lea nu este lipsita de temei, ca atunci cresc anumite cheltuieli, dar asta nu inseamna ca in restul anului nu mai facem nimic; de altfel, primavara si vara sunt cele mai multe manifestari, evenimentele culturale importante, a declarat ieri Dorin Teodorescu. El se plange si de faptul ca institutia nu are o contabila pe post, problemele economice ale directiei fiind rezolvate de o contabila din afara, in baza unui document de colaborare. Teodorescu a intrat intr-o actiune de inventariere a institutiei, de la actiuni de organizare si de reluare a colaborarii directiei cu restul institutiilor culturale ale judetului si pana la stadiul monumentelor istorice pe hartie si in realitate.

Dorin Teodorescu a pierdut functia de director in septembrie 2009, prin intrarea in vigoare a celebrei Ordonante 37/2009 privind unele masuri de imbunatatire a activitatii administratiei publice, care modifica o serie de acte normative si in urma careia mai multi directori executivi ai institutiilor deconcentrate din subordinea ministerelor au ramas fara post.

Dupa o perioada in care conducerea institutiei a fost asigurata de interimari, Florin Obretin, fost consilier municipal, a castigat concursul organizat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici, fiind pentru cateva luni director cu drepturi depline. Pe 18 aprilie a intrat in concediu medical, cu doar doua zile inainte de a primi ordinul de revocare si decizia de preaviz. Preavizul a expirat in 9 iulie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți