10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Reabilitare si dotari de 1,2 milioane de lei la scoala Profesionala Speciala din Bals

- Advertisement -

Proiectul Reabilitarea si dotarea scolii Profesionale Speciale Bals va schimba total infatisarea institutiei si va crea conditii optime de pregatire pentru ca cei 94 de copii cu dizabilitati sa invete o meserie. in cadrul unei conferinte de presa organizate ieri, contractul de finantare prin care se va reabilita scoala a fost semnat de catre presedintele Consiliului Judetean (CJ), Paul Stanescu, si directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu. Este al doilea proiect la Bals pentru copii cu dizabilitati, copii carora Dumnezeu nu le-a oferit o sansa asa de mare cum ne-a oferit noua, celor care suntem oameni intregi – daca pot spune asa – si vom face toate eforturile ca acesti 94 de copii – atat in timpul scolii, cat si dupa aceea, cand vor avea o meserie – sa se poata intretine singuri. E un lucru deosebit, si vom face toate eforturile in acest sens, sper ca lucrurile sa fie in regula, si in 12 luni aceasta scoala sa functioneze la cele mai inalte standarde, iar copiii si cadrele didactice sa beneficieze de o infrastructura cat mai buna, si sa plece de acolo cu o meserie, ca sa nu mai fie asistati social toata viata, sa aiba o meserie a lor, ca sa poata sa isi duca existenta si in continuare, dupa ce au absolvit aceasta scoala, a declarat Paul Stanescu, presedintele CJ.

Reabilitare si dotari de peste 1,2 milioane de lei

Durata de implementare a proiectului este de 12 luni; in aceasta perioada se vor executa lucrari de reabilitare ce constau in recompartimentarea grupurilor sanitare, amenajari interioare (vopsitorii, tencuieli, reparatii, refaceri pardoseli), inlocuire a tamplariei interioare, realizarea rampei de acces pentru persoanele cu handicap, amenajari exterioare (porti secundare, imprejmuire, firma luminoasa), refacerea instalatiilor sanitare. De asemenea, in cadrul lucrarilor se vor achizitiona echipamente IT, precum si dotari pentru birouri si salile de clasa, pentru cabinetul de recuperare kinetoterapie, cabinetul medical si sala de tratament, atelierul de tamplarie si cel de croitorie.

36 de proiecte in implementare in judetul Olt

Pana in prezent, in cadrul Programului Operational Regional (POR), la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia au fost contractate un numar de 226 de proiecte prin care sunt solicitati peste 380 de milioane de euro. Dintre acestea, Oltul are in implementare 36 de proiecte, prin care se solicita 47,1 milioane de euro. Ca si grad de absorbtie, ceea ce inseamna bani cheltuiti, decontati, pe lucrarile executate, suntem pe primele locuri. Ritmul in care se deconteaza aceste lucrari este destul de mare. in ceea ce priveste judetul Olt, avem 97 de proiecte depuse, care solicita o suma de aproape 120 de milioane de euro, din care s-au contractat pe toate schemele de finantare, aproximativ 35 de aplicatii in valoare de aproape 50 milioane de euro. intre aplicanti, Consiliul Judetean Olt ocupa un loc fruntas, si sunt foarte multe proiecte depuse pe toate domeniile majore de interventie ale programului. in cadrul domeniului de reabilitare drumuri judetene avem un numar de 4 proiecte, si contractate, si in faze finale chiar, pe infrastructura de sanatate mai trebuie doar sa se achizitioneze echipamentele pentru Ambulatoriul de Specialitate, pe infrastructura de afaceri avem Bursa de Cereale din Corabia; de asemenea, sunt multe proiecte depuse pe infrastructura sociala, si pe domeniul de dezvoltare intercomunitara Olt, domeniul 3.3 – echipamente pentru situatii de urgenta – CJ este membru al asociatiei si beneficiar final al unor echipamente care sa sprijine aceasta activitate fiind ISU, a explicat Marilena Bogheanu, directorul agentiei Sud-Vest Oltenia.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți