21.2 C
Slatina
vineri,26 iulie,2024

Ultimele Articole

Sanctiuni de peste 80.000 de lei, aplicate furnizorilor de servicii medicale olteni

- Advertisement -

in prima jumatate a anului, reprezentantii Serviciului de Control al Casei de Asigurari de Sanatate au efectuat peste 100 de controale la furnizorii de servicii medicale olteni. Dintre acestea, 93 au vizat furnizorii de servicii medicale, 3 – persoanele fizice care au obligatia sa vireze contributia de asigurari de sanatate, 4 – persoanele juridice sau fizice ai caror salariati beneficiaza de concediu medical, si 2 – persoanele fizice care beneficiaza de concediu medical.
Reprezentantii CAS au mai verificat 44 de medici de familie carora li s-a imputat suma de 4.588 de lei, 8 medici stomatologi, 19 farmacii; de asemenea, 11 controale au fost efectuate la ambulatoriul de specialitate paraclinic, 3 la ambulatoriul de specialitate clinic, 3 la asistenta medicala de recuperare-reabilitare, iar un control a fost efectuat la Serviciul Judetean de Ambulanta.

Medicamente eliberate pe retete incomplete

Printrea abaterile descoperite s-au numarat eliberarea de medicamente pe baza de retete care nu contineau toate datele obligatorii prevazute de norme, eliberarea de medicamente peste termenul de valabilitate al prescriptiilor medicale, acordarea de servicii medicale fara bilet de trimitere de la medicul de familie, sau acordarea de servicii medicale persoanelor neasigurate. Pentru deficientele constatate, furnizorilor de servicii medicale le-a fost imputata suma de 88.773 de lei, din care pana in prezent s-au recuperat doar 24.496 de lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți