18.1 C
Slatina
sâmbătă,27 iulie,2024

Ultimele Articole

Un preot si un deputat, acuzati de tentativa de intimidare

- Advertisement -

Primarul comunei Traian l-a acuzat pe deputatul de Mehedinti Eugen Nicolicea ca a incercat sa il intimideze prin amenintari si atitudine de dictator, cerandu-i sa rezolve pe loc problema unui titlu de proprietate pentru un teren al parohiei din localitate. La pachet cu deputatul, de amenintari este acuzat si preotul din comuna, Cristian Barleanu.
Joi s-au petrecut niste lucruri deosebit de grave in sediul primariei Traian. in jurul orei 10.30 au intrat in sediul primariei domnul Eugen Nicolicea, deputat de Mehedinti, impreuna cu preotul paroh din comuna, Cristian Barleanu, si un alt preot, Sergiu Baran. Eu eram la mine in birou, i-am vazut si-i asteptam sa intre, dar dumnealor s-au dus la doamna secretar la birou. Am auzit-o pe doamna secretar ca ma striga sa vin repede la dumneaei. Toti functionarii au auzit-o, ca erau usile deschise la birouri. M-am dus acolo, domnul deputat se asezase pe fotoliu, iar cei doi preoti erau in picioare. Am intrat si am intrebat ce se intampla. Pe un ton taios, rastit, domnul deputat mi-a zis ca avem de reglat niste conturi, de rezolvat niste probleme. Mi-a zis ca vrea sa rezolv pe loc problema cu biserica, cu preotul paroh, a declarat primarul Negrila. Potrivit acestuia, problema cu biserica, de fapt cu un teren de 1000 de metri patrati pentru care se incearca obtinerea titlului de proprietate, este mai veche. Primarul a afirmat ca preotul Cristian Barleanu a refuzat sa urmeze pasii legali pentru obtinerea titlului de proprietate.
in 1992, cand s-au facut fisele premergatoare, preotul paroh nu s-a prezentat la primarie, cum era normal, sa semneze fisa, apoi documentele, sa mearga la oficiul de cadastru, respectiv prefectura, sa se intocmeasca titlul de proprietate. Asta era calea legala. Dumnealui nu s-a inteles cu niciunul dintre primarii care s-au perindat la Traian, pentru ca n-a vrut si nu vrea sa asculte de nimeni. Are prieteni prin lumea justitiei, prin lumea politica si face abuz de aceste cunostinte. Ca dovada, la sediul primariei s-a prezentat cu deputatul Nicolicea, probabil in ideea de a ma ameninta, pentru ca domnul deputat mi-a spus foarte clar sa rezolv problema pe loc. I-am spus domnului deputat ca nu am cum sa rezolv ceva, pentru ca nu a facut nici o cerere, nu exista nici un document la registratura si mi-a zis ca nu-l intereseaza, sa rezolv problema. Pe tonul acesta mi-a vorbit, de dictator. I-am spus ca primaria este in litigiu cu preotul paroh Barleanu, care ne-a dat in judecata pentru neeliberarea documentelor necesare obtinerii titlului de proprietate. Noi, primaria, am facut dovada in instanta cu document scris ca in 2008 l-am invitat pe preotul paroh sa se prezinte la sediul primariei sa semneze fisa premergatoare. Dansul nu a venit, cu ce sunt eu vinovat? S-a dat solutia si asteptam sentinta definitiva si irevocabila. Abia dupa aceea dumnealui poate face o cerere la registratura primariei si in baza solicitarii vom putea da un raspuns, a afirmat primarul. Marian Negrila sustine ca, la finalul discutiei, a fost amenintat atat de preot, cat si de catre deputatul Eugen Nicolicea.

Domnul deputat mi-a spus ca nu mai are ce discuta cu mine si mi-a promis ca ma va da pe mana parchetului, ceea ce a si facut. S-a dus la parchetul din Caracal si probabil luni voi fi chemat sa dau declaratii. L-am intrebat daca dumnealui are competenta teritoriala la Traian, din moment ce este deputat de Mehedinti si mi-a zis ca e deputat de Romania si a muncit sa aduca bani la Traian, suma de un miliard de lei, pentru o capela. S-a ridicat de pe fotoliu, cu preotii dupa el, si pe scari, atat preotul Barleanu cat si domnul deputat mi-au spus ca-mi vor arata ei mie, ca voi face puscarie, a spus Negrila.
in ciuda declaratiilor din conferinta de presa, edilul comunei Traian nu a depus o plangere impotriva deputatului pe care-l acuza de tentativa de intimidare. Mult mai prompt in reactii se pare ca ar fi fost seful sau pe linie de partid, Ioan Ciugulea, care, dupa ce a criticat atitudinea unui deputat al Romaniei, care vine si ameninta intr-o primarie, a tinut sa precizeze ca in locul primarului ar fi facut imediat plangere penala.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți