18.6 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

1.819 liceeni olteni sustin bac-ul in toamna

- Advertisement -

Peste 1.800 de elevi olteni s-au inscris pentru cea de-a doua sesiune de bacalaureat din aceasta toamna. Numarul acestora poate sa creasca, deoarece sunt elevi care sustin corijente, iar pentru ei se va stabili o zi speciala de inscriere pentru sesiunea a doua de bacalaureat. Potrivit informatiilor transmise de reprezentantii Inspectoratului scolar Judetean, cei mai multi candidati inscrisi provin de la colegiile unde rata de promovabilitate a fost sub 55 de procente: Colegiul Tehnic Matei Basarab din Caracal, cu 226 inscrisi, Colegiul Tehnic Metalurgic, din Slatina, cu 216 inscrisi, Colegiul Tehnic Ion Mincu, din Slatina, – 179 inscrisi, Colegiul Agricol Dimitrie Petrescu din Caracal, – 174, Colegiul Tehnic Alexe Marin Slatina – 160, Colegiul National Agricol Carol I Slatina – 159, Colegiul Economic P.S. Aurelian Slatina – 136, si Grupul scolar Agricol Scornicesti, de unde s-au inscris 130 de elevi; restul liceelor oltene au avut sub 100 de inscrisi la bac-ul din toamna.

Elevii vor repeta probele scrise

Potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii IsJ Olt, elevii care s-au inscris la bac vor sustine doar probele scrise. Astfel, 1.125 dintre cei inscrisi vor repeta proba obligatorie a profilului, 1.013 – proba la limba romana si 957, proba la alegere a profilului si specializarii. Conform calendarului de desfasurare a celei de-a doua sesiuni de bacalaureat, acestia se vor prezenta in salile de examen incepand cu 29 august, cand se va sustine proba scrisa la limba si literatura romana. Pe 31 august va avea loc proba scrisa obligatorie a profilului, iar pe 2 septembrie elevii vor fi testati la proba scrisa la alegere a profilului si specializarii. Rezultatele finale vor fi afisate pe 7 septembrie.

Bac supravegheat video

in conferinta de presa organizata dupa afisarea rezultatelor la contestatii, Mariana Gheorghe, inspectorul scolar general, a declarat ca este posibil ca bac-ul din toamna sa se desfasoare in salile supravegheate video, in care s-a sustinut si examenul de titularizare, respectiv cele 68 de sali din cinci corpuri de cladiri – corpul A si B ale Colegiul National Vocational Nicolae Titulescu, cele doua corpuri ale Colegiului Tehnic Metalurgic, si de scoala Constantin Brancoveanu. Probabil ca bac-ul din toamna va fi comasat in aceste corpuri de cladiri unde vor fi supravegheri video, se pot face centre judetene ale examenului de bacalaureat, si atunci se pot folosi aceste cladiri pentru tot judetul, declara atunci sefa invatamantului oltean.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți