13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Amenzi de 65.000 de lei pentru munca la negru, in luna iulie

- Advertisement -

De la inceputul acestei luni, inspectorii ITM au efectuat mai multe actiuni de control la agentii economici din judet, pentru a vedea in ce masura acestia respecta legislatia in vigoare. Pe Relatii de Munca, inspectorii au verificat 56 de societati comerciale din Olt. S-au descoperit mai multe nereguli in ceea ce priveste respectarea legislatiei in domeniul Relatiilor de Munca; au fost identificati 4 angajatori care foloseau 5 persoane fara a le fi intocmit contracte individuale de munca. Amenzile aplicate au fost de 65.000 de lei. in ceea ce priveste Sanatatea si Securitatea in Munca, inspectorii din cadrul departamentului au efectuat 87 de controale si au aplicat 154 de sanctiuni si 3 amenzi in valoare de 21.500 de lei, a explicat Nicolae Hristescu, inspectorul sef al ITM Olt. Sesizarile transmise catre ITM ne relateaza in special situatii in care angajatorii nu respecta legislatia in domeniul Relatiilor de Munca, repausul saptamanal, perioada de concedii, plata concediilor de odihna, dar si informatii privind desfasurarea unor activitati in cadrul unor societati fara a avea intocmit contract individual de munca, a adaugat acesta.

70 de registre de evidenta zilierilor, ridicate de angajatori

Potrivit sefului ITM, Nicolae Hristescu, agentii economici care isi desfasoara activitatea in agricultura au continuat sa vina la sediul institutiei pentru a ridica registrele de evidenta a salariatilor. Pana acum avem inregistrate 70 de registre care au fost deja ridicate de angajatori, persoane juridice.

Aproape 12.000 de carnete de munca neridicate

Daca la registrele de evidenta a zilierilor, angajatorii olteni nu s-au lasat asteptati si s-au prezentat la sediul ITM pentru a intra in peosesia lor, nu acelasi lucru se intampla cu carnetele de munca. Aproape 12.000 de astfel de documente nu au fost nici pana acum ridicate. Unii angajatori le-au ridicat, insa avem situatii in care unele societati nu mai functioneaza. Le-am transmis sa se prezinte la sediul institutiei; o parte au venit, alta parte inca nu. Facem apel catre angajatorii care inca mai au de ridicat carnetele de la ITM, dar si catre persoanele fizice, care din diverse motive, nu si-au exprimat intentia de a intra in posesia lor, sa vina sa le ridice, a precizat Nicolae Hristescu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți