8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Concursul a trecut: Garda Financiara Olt ramane in carje

- Advertisement -

Fara sa comenteze aspectele privind modul de organizare a concursului, seful Garzii Financiare Olt, comisarul sef Damian Tanasescu, a apreciat ca nici unul dintre comisarii olteni nu ar fi meritat sa-si piarda locul de munca. Faptul ca toti comisarii Garzii Financiare Olt au promovat examenul organizat dovedeste ceea ce eu am spus de mult timp, si anume ca Garda Financiara Olt este una dintre cele mai performante structuri teritoriale ale Garzii Financiare, aceasta datorandu-se valorii de ansamblu a comisarilor. Diferentele de punctaj au fost cauzate de anumiti factori inerenti intr-o asemenea situatie: situatii personale care le-a afectat timpul acordat reimprosptarii cunostintelor, capacitatea de a face fata stresului, norocul, inspiratia de moment etc. Oricare dintre cei care nu vor mai face parte din noua structura redusa reprezinta o pierdere importanta in cadrul procesului de organizare si functionare a institutiei la nivel teritorial, sustine Damian Tanasescu. El spune ca adevarata evaluare a unui comisar s-ar putea face luandu-se in calcul activitatea sa profesionala.
Cei care raman fara posturi din 24 iulie vor trece in rezerva functionarilor publici, in asteptarea vacantarii unor locuri potrivit pregtirii lor profesionale. Daca aleg sa paraseasca acest organism, lor le este aproape imposibil sa-si gaseasca de munca. Potrivit legislatiei in vigoare, functionarii publici care, in exercitarea functiei publice, au desfasurat activitati de monitorizare si control cu privire la societati comerciale sau alte unitati cu scop lucrativ, nu pot sa-si desfasoare activitatea si nu pot acorda consultanta de specialitate la aceste societati timp de trei ani dupa iesirea din corpul functionarilor publici. Este vorba de regii autonome, societati comerciale ori alte unitati cu scop lucrativ din sectorul public sau privat, dar si de asociatii familiale spre care cei care raman fara slujbe in sectorul public nu se pot reorienta profesional. Mai mult, legislatia prevede ca cei care raman fara functie publica si nu raman in rezerva corpului functionarilor publici nu pot profesa nici ca persoana fizica autorizat.

Barbu – bolnav, Uciu – desfiintat

Desi trebuia sa intre in focurile concursului, comisarul Aurelian Barbu s-a imbolnavit subit cu doar doua zile inainte de prima proba a concursului, astfel ca postul sau a ramas blocat. Urmeaza ca, imediat ce i se va consuma concediul medical, Barbu sa sustina concursul la Bucuresti. Daca el va obtine un punctaj mai mare decat cel mai mic punctaj cu care titularul acestuia a ocupat postul de comisar, ramane Barbu si pleaca cel de pe ultimul loc.
in 2004, Aurelian Barbu a trebuit sa treaca la Directia Generala a Finantelor Publice Olt in urma unei reorganizari a Garzii Financiare. in situatia lui au fost alte opt persoane. sapte dintre acestia au atacat in instanta de judecata decizia, dar numai Barbu a avut castig de cauza, astfel ca el a revenit in postul de comisar.
in ceea ce-l priveste pe comisarul Petre Uciu, postul acestuia, cel de comisar superior clasa a II-a, a fost desfiintat, asa ca omul nu a mai putut sustine concursul.

Ce ramane

Potrivit noii scheme de personal, Garda Financiara Olt ramane cu 17 posturi: 12 posturi de comisari in executie, un post de sef de divizie, care ii revine lui Valentin Stan (nepotul deputatului Nicolae Stan), un post de comanda, cel al comisarului sef Damian Tanasescu si trei posturi pentru personalul administrativ. Nici cu cele 21 de posturi de comisari nu faceam fata, dar acum, cand am ramas atat de putini? Vom fi intr-o situatie extrem de delicata, mai spune Tanasescu.
De aproape o luna de zile Garda Financiara Olt a fost practic blocata: unii dintre comisari au intrat in concediu de odihna, altii au utilizat drepturile prevazute de preaviz pentru a se putea pregati pentru concurs. Paralizarea activitatii de combatere a evaziunii fiscale a dat curaj multor oameni care sunt obisnuiti sa actioneze pe langa lege. in toata aceasta perioada cu totii trebuia sa fim la munca, pentru ca vorbim de o perioada de intensa activitate agricola. in schimb, noi a trebuit sa organizam un concurs, a mai comentat seful GF Olt. GF Olt si-a pierdut si personalitatea juridica, aceasta tinand direct de Bucuresti.
Noile organigrame vor fi active incepand cu data de 24 iulie 2011.

Suspiciuni: liderii sindicali, matrasiti din randul comisarilor

Mai multi lideri sindicali cu manifestari pronuntate in cadrul unor trecute miscari sindicale au cazut la ultima proba a concursului organizat in cadrul procesului de reorganizare a Garzii Financiare. Surse din cadrul institutiei sustin ca acest lucru nu este intamplator. Lucian Boceanu, liderul sindical din cadrul GF Olt, nu a vrut sa comenteze daca plecarea mai multor lideri de sindicat din posturile de comisar a fost o simpla coincidenta sau nu. El a facut, in ceea ce il priveste, contestatie si spera sa obtina un rezultat mai bun in urma solutionarii acesteia. Liderul sindical a obtinut 80 de puncte la proba scrisa 51 de puncte la proba de interviu.
Printre comisarii care au ocupat si functii sindicale la nivelul sectiilor judetene ale Garzii Financiare (GF) si care se regasesc printre perdanti se mai numara Victor Banuta de la GF Arges, Marin Stanciu de la GF Valcea si Daniel Dumitran de la GF Hunedoara. Banuta a acumulat 126 de puncte, Stanciu – 106 puncte, iar Dumitran a fost respins inca de la proba scrisa, unde a obtinut doar 45 de puncte. Cu totii s-au inscris in concurs optand pentru un post de comisar superior. La fiecare proba candidatii trebuiau sa obtina minim 50 de puncte din cele 100 posibile pentru a fi declarati admisi. Surse din cadrul Garzii Financiare sustin, sub protectia anonimatului, ca proba de interviu a fost cea la care s-a putut jongla cu punctajele. Sursele citate mai spun ca mai multi lideri sindicali au fost fotografiati si filati in timpul actiunilor de strada.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți