13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

incepe concursul impus de reorganizare la Directia Finantelor Olt

- Advertisement -

Reorganizarea demarata la nivelul Agentiei Nationale pentru Administrare Fiscala continua astazi pentru posturile declarate vacante in administratiile financiare. in Olt, 34 de persoane se vor bate pentru 20 de locuri libere, desi, atunci cand au fost desfiintate administratiile financiare de la Scornicesti si Draganesti-Olt, celor 39 de finantisti care s-au vazut fara obiectul muncii li s-a dat de inteles ca nu va ramane nimeni pe dinafara.

Emotii pentru 34 de oameni care au ramas pe dinafara dupa ce Administratia Finantelor Publice (AFP) Scornicesti si AFP Draganesti-Olt si-au inchis portile prin ordinul presedintelui ANAF, Sorin Blejnar. Ei intra in prima proba a concursului, cea scrisa, dupa care, cei ramasi in cursa, vor sustine proba orala din 22 iulie. Unii spun ca s-au pregatit, altii comenteaza ca asupra concursului ar plana unele suspiciuni, dar nimeni nu-si asuma oficial o declaratie pentru ca le este teama. Potrivit purtatoarei de cuvant a Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Olt, Mihaela Marinescu, concursul se va sustine in incinta acestei institutii, iar comisia va fi constituita din angajati ai directiei. in acest moment, stim ca in concurs urmeaza sa intre 34 de persoane pentru 20 de locuri libere. Vorbim doar de 34 de persoane din cele 39 care lucrau la administratiile financiare de la Scornicesti si Draganesti-Olt pentru ca, probabil, unele dintre ele au renuntat la examinare. Vacante sunt 20 de posturi, asa ca 14 dintre candidati vor fi nevoiti sa plece acasa. Cine vor fi acestia, vom afla in 22 iulie, dupa examinarea orala a candidatilor, a declara ieri Mihaela Marinescu.
Administratiile din Scornicesti si Draganesti-Olt au incetat sa functioneze din 1 iulie, urmare a valului reorganizarii care a cuprins ministerele Finantelor si Administratiei si Internelor. Noua organigrama a Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Olt survenita in urma reorganizarii demarate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) cuprinde 491 de posturi de conducere si de executie in loc de 502, cate existau pe vechea schema de personal. Reorganizarea mareste numarul contribuabililor la Administratia Financiara Slatina cu 939 de agenti economici rearondati prin desfiintarea AFP Scornicesti, in vreme ce Administratia Financiara Caracal va avea cu 1.220 de contribuabili – persoane juridice mai mult prin rearondarea firmelor care-si plateau contributiile la AFP Draganesti-Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți