9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 100 de gospodarii inundate la Potcoava

- Advertisement -

A plouat continuu doua ore, cu grindina. Apa avea in curte in jur de 30-40 de centimetri. A mai venit si din sant iar nivelul apei s-a ridicat pana la bordura gardului. Gradina, pomii, toate sunt inundate. Am plantat 120 de pomi fructiferi iar acum mai am vreo 40. Dispar dupa fiecare ploaie, a declarat Mihai Baboi, din Potcoava.
Localnicii arata cu degetul spre primarie, acuzandu-l pe edil de lipsa canalizarii. santul comunal a fost astupat cu beton, la comanda domnului primar. Acum santurile sunt la un nivel mai ridicat fata de curte si toata apa vine la noi. Mai sunt infundate si cu gunoaie aruncate de vecinii nostri romi, iar cand ploua toate vin in curte, a mai adaugat Mihai Baboi.
Nu este canalizare facuta, santurile s-au umplut cu apa si toata mizeria a venit la noi in garaj, in bucatarie, in baie. Frigiderul, aragazul, masina de spalat s-au stricat. Toate pluteau in apa. Daca era canalizarea facuta nu se intampla asa ceva, a spus Romeo Mihai.
De cealalta parte, reprezentantii primariei ridica din umeri si spun ca se lucreaza la sistemul de canalizare. Suntem in curs de construire a sistemului de canalizare. Deocamdata este doar in centrul orasului, dar avem un proiect de extindere prin Compania de Apa, si speram ca anul viitor sa fie finalizat, a declarat Gheorghita Branaru, viceprimarul orasului Potcoava.

intreruperi frecvente de curent

O alta problema cu care se confrunta locuitorii din Potcoava, atunci cand cad precipitatii, este intreruperea energiei electrice. Oamenii spun ca dupa fiecare ploaie se ia curentul, iar realimentarea cu energie electrica dureaza chiar si cateva zile. in localitatea noastra curentul este taiat frecvent. Am facut numeroase apeluri la Cez pentru a remedia situatia, dar degeaba. Mereu ni se spune ca o sa vina o echipa de interventie, dar cand o sa vina nu stiu. Deja au trecut 24 de ore de cand nu avem curent. Avem agenti economici nemultumiti, care spun ca nu le mai functioneaza lazile frigorifice, ca li s-au alterat alimentele, a mai adaugat viceprimarul din Potcoava.
Potrivit celor declarate de purtatorul de cuvant al ISU Olt, Ionut Circiumaru, pe langa pagubele provocate locuitorilor, precipitatiile au mai distrus in totalitate si 150 de metri de drum comunal, distrugeri partiale fiind inregistrate pe alti 800 de metri de drum comunal.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți