8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bercea la proces: Nu sunt hot, nu am facut crime, sunt altii si mai rau ca mine si stau in libertate!

- Advertisement -

Este vorba despre declaratia data de Grinica Anghel imediat dupa incidentul produs la Draganesti Olt, prin care recunoaste ca a lovit cu cutitul victima. Declaratia a fost data la Politia Municipiului Slatina in prezenta mamei sale si a unui domn avocat. Instanta a solicitat de trei ori aceasta declaratie de la politie iar acum ne-a venit o adresa potrivit careia declaratia ar fi fost inaintata Parchetului de pe langa Tribunalul Olt. Tot instanta a solicitat Parchetului Tribunalului si Parchetului Curtii de Apel Craiova sa ne trimita o copie a acestei declaratii, ne-a declarat avocatul Iancu Tanasescu, aparatorul lui Sandu Anghel.
Prezenti in sala de judecata, reprezentantii Parchetului au precizat ca respectiva declaratie nu se afla in posesia institutiei si ca este posibil ca declaratia data de martor sa fie la Parchetul Curtii de Apel.
Lipsa declaratiei l-a infuriat pe Bercea Mondial care a inceput sa strige din boxa acuzatiilor: Vreau un termen de judecata la care sa fie prezenta toata presa. Sa afle toata lumea ca sunt sustrase declaratiile din dosar. A fost sustrasa declaratia data de fiul meu la Politia Municipiului Slatina. Eu stau de cinci luni in arest nevinovat. Este al X-lea termen in care solicit sa fie audiat fiul meu (n. r Grinica), dar degeaba, a spus revoltat Mondialul.

Alti doi martori si-au retras declaratiile

La acest termen instanta a mai audiat alti doi martori, unul dintre ei fiind Marius Constantin, concubinul Izaurei, fiica lui Bercea Mondial. Primul care a dat declaratii a fost Mihai Ilie Carjaliu, administratorul barului unde s-a petrecut incidentul. si acesta si-a retras declaratia data initial, motivand, la fel ca si ceilalti martori, ca a fost facuta sub presiunea anchetatorilor. Am fost speriat de politisti cand am dat declaratia. Mi-au spus sa-mi iau prosopul si sapunul la mine ca ma baga la puscarie. Eu nu am mai dat declaratii pana acum la politie si m-am speriat. De frica am declarat ce au vrut ei. Cel care l-a taiat insa pe Mercedes a fost unul dintre baietii lui Bercea. A scos un briceag si l-a intepat, a spus Carjaliu.
si Marius Constantin a declarat in fata instantei ca cel care l-a injunghiat pe Mercedes a fost Grinica si nu Bercea. Eu m-am dus cu Grinica la Draganesti sa il cautam pe Laurentiu (n.r un alt baiat al lui Bercea), care fugise de acasa. Grinica a urcat in bar iar dupa cateva minute a coborat si mi-a spus Hai sa mergem ca l-am taiat pe Mercedes si ne bat astia p-aci. Eu nu stiu de unde a luat el briceagul ca eu nu l-am vazut, a spus Constantin.

Bercea: Nu sunt hot, nu am facut crime

Tot ieri aparatorii lui Sandu Anghel au solicitat efectuarea unei expertize de specialitate a interceptarilor telefonice ale lui Bercea Mondial dar si efectuarea unei expertize medico-legale a victimei, Ionut Anghel. Totodata avocatii lui Bercea au solicitat instantei ca acesta sa fie eliberat provizoriu sub control judiciar. Niciunul dintre martori nu si-a mentinut declaratia data iar acest lucru reprezinta un indiciu ca ce s-a intamplat in faza de urmarire penala nu s-a desfasurat conform legii. Cele cinci luni petrecute in arest sunt suficiente sa determine schimbarea comportamentului inculpatului. Sa-l tineti in continuare in arest ar insemna prelungirea abuzului sau a erorilor din faza de urmarire penala. Singura certitudine este ca aceasta persoana este nevinovata si se afla in arest, a fost pledoaria sustinuta de avocatul Tanasescu in fata instantei.
Imediat dupa ce aparatorul si-a incheiat discursul, Bercea a solicitat instantei sa-l puna in libertate pe motiv ca este nevinovat. Daca victima a declarat ca nu l-am taiat eu si toti martorii spun la fel, eu de ce stau inchis? Va rog sa ma puneti in libertate pentru ca faptuitorul nu sunt eu. Nu sunt hot, nu am facut crime, sunt altii si mai rau ca mine si stau in libertate. Sunt sigur insa ca imi prelungiti mandatul, pentru ca nu vreti sa-l audiati pe fi-miu, a spus Mondialul.
Neinduplecata de rugamintea inculpatului, instanta a respins cererea de eliberare sub control judiciar si a stabilit un nou termen al procesului pe data de 30 august.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți