11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Reorganizarea Finantelor Olt lasa pe dinafara 12 persoane

- Advertisement -

Desi oficialitatile din Finante au anuntat 20 de posturi vacante pentru care se pregateau sa intre in concurs 34 de oameni, marti doar 19 candidati s-au batut pe sapte locuri. Asta pentru ca 13 posturi au fost ocupate fara concurs, existand doar cate o optiune pe post. Din cei 19 candidati, 12 vor trebui sa plece acasa dupa proba de interviu care se va sustine vineri, la sediul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Olt. Trei din cele sapte posturi sunt la Administratia Finantelor Publice (AFP) Slatina, iar celelalte patru la AFP Caracal.
Proba scrisa de marti a fost tip grila, pentru fiecare grupa de specialitate fiind pregatite cate trei seturi de intrebari, un set cuprinzand 25 de intrebari. Din cele trei plicul a fost extras unul la care candidatii a trebuit sa raspunda, fiecare pe specialitatea pentru care a optat. Toti au fost declarati admisi, in urma punctelor obtinute neinregistrandu-se nici o contestatie, ceea ce inseamna ca oamenii isi cunosc valorile profesionale, a spus unul din membrii comisiei de examinare.
sase candidati au intrat in concurs pentru trei locuri vacante la administratia din Caracal, 13 se confrunta pentru patru posturi la AFP Slatina. Specialitatile profesionale sunt cele de inspector superior, inspector principal, inspector asistent si referent. Cel mai mare punctaj a fost obtinut de o candidata, Maria Caplea – 84 de puncte din cele 100 posibile; ea a optat pentru un post la AFP Slatina. Cel mai mic punctaj, 54 de puncte, a fost obtinut de trei candidati.

intrebari din Codul Fiscal si din Codul de Procedura Fiscala

La proba de interviu de vineri candidatii trebuie sa-i convinga pe membrii comisiei ca au solide cunostinte profesionale bazate pe informatii din Codul Fiscal si din Codul de Procedura Fiscala. Va fi greu, cred, pentru ca la Codul Fiscal se adauga tot felul de ordine de ministru si de alte acte normative care au devenit parte din Codul Fiscal, a spus unul dintre candidati.
Comisia de examinare este formata din Aurelian Zestran (director adjunct al DGFP Olt) – presedinte, Constantin tirdoiu – seful Trezoreriei Olt si Marin Jianu, directorul Administratiei Finantelor Publice Caracal.
Printre cele 13 posturi ocupate faraconcurs se numara si unul de conducere in AFP Slatina, ocupat de fostul sef al fostei administratii din Scornicesti, Constantin Floricel.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți