10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Dotari la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta

- Advertisement -

Totodata, seful IGSU a vorbit si despre cele mai importante proiecte pe care institutia pe care o reprezinta doreste sa le implementeze in viitorul apropiat. Unul dintre proiecte vizeaza implementarea noului Sistem de Management Informational pentru Situatii de Urgenta, proiect ce presupune dotarea cu tehnica de calcul si echipament astfel incat orice eveniment care se produce intr-un judet sa fie gestionat atat la nivel local cat si la nivel national. Sistemul va permite ca orice informatie legata de producerea unei situatii de urgenta sa fie transferata imediat la nivel national. Acest sistem va permite o mai usoara alocare a resurselor, va fi interconectat cu sistemul 112 si cu principalele ministere care au atributii in domeniul gestionarii situatiilor de urgenta. Cred ca acest sistem va aduce un plus de rapiditate si eficienta in gestionarea situatiilor de urgenta, a declarat colonelul Lucaciu.

Ghid al carierei

Un alt proiect care se doreste a fi implementat pana la sfarsitul acestui an este definirea unui ghid al carierei pentru personalul care accede in institutia situatiilor de urgenta. Daca luam pompierii dinainte, acestia stingeau incendiile si mai faceau cate doua, trei lucruri. Noi astazi facem aproape orice, de la luatul pisicilor din copaci si pana la stins incendii. A trebuit sa diversificam pregatirea oamenilor. Avem scafandri, personal pregatit sa intervina la accidente chimice, stingem incendii si multe altele. Deci, am incercat sa identificam toate meseriile astea, toate treburile zilnice pe care le exercitam, sa vedem ce necesar de pregatire, ce competenta trebuie sa le dam oamenilor ca sa le poata face si dupa aceea sa creionam un sistem de instruire, de educatie. Spre exemplu, daca vreau sa fiu pompier trebuie sa stiu trei lucruri: sa fiu paramedic, sa sting incendii si sa descarcerez o masina. Daca stiu aceste lucruri de baza pot sa devin pompier, a mai adaugat seful IGSU.

Autospeciale noi

Modernizarea tehnicii de interventie a pompierilor este un alt proiect care se doreste a fi implementat pana la sfarsitul acestui an. Speram si ne dorim ca programele guvernamentale de inzestrare cu tehnica si echipament de interventie sa se deblocheze si in final sa reusim sa schimbam aceste autospeciale vechi cu unele noi. Masinile actuale au un numar de servanti, masinile noi vor avea un numar mai mic de persoane, ele vor fi mai eficiente si atunci va trebui sa schimbam si tacticile de interventie pe care le avem in momentul de fata, a mai adaugat seful IGSU.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți