7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

seful IGSU despre disponibilizari: Daca am fi limitat aceasta activitate doar la un interviu, riscam sa avem baieti foarte relaxati ca inteligenta

- Advertisement -

Pe baza interviului si a analizei in sedintele de comanda se va stabili cine pleaca si cine va ramane. Daca am fi limitat aceasta activitate doar la un interviu riscam sa avem baieti foarte relaxati ca inteligenta, foarte bine pregatiti, tineri, care invatau foarte usor, si poate dadeam afara un om cu 25 de ani de experienta, care putea sa-mi conduca alti 25 de tineri la interventii. Am vrut sa lasam sanse egale. Cel care are mai multa experienta dar nu este chiar tanar sa aiba aceeasi sansa cu cel care este tanar, dar are mai putina experienta. Aceasta a fost ideea pentru care am combinat aceste doua modalitati: o analiza serioasa in sedintele de comanda si un interviu, a declarat colonelul Lucaciu.
seful IGSU a mai precizat ca setul de criterii dupa care vor fi facute disponibilizarile a fost stabilit de fiecare sef de inspectorat judetean. Am lasat la latitudinea fiecarui inspectorat judetean sa stabileasca setul de criterii cu care opereaza. Eu nu pot particulariza la Olt ceva ce este specific la Arges si atunci am avut incredere in colegii mei sa-si stabileasca singuri criteriile, a mai adaugat colonelul Marcel Lucaciu.

Regionalizarea activitatii ISU

Tot in cadrul conferintei de presa s-a vorbit si despre posibilitatea regionalizarii activitatii in domeniul situatiilor de urgenta. Probabil va fi o structura de comanda regionala dar eu nu cred ca se poate renunta la structura de comanda care exista in momentul de fata la nivelul unui judet. Ca aceasta structura de comanda va avea o alta denumire, poate vor fi mai putini oameni, asta este o posibilitate, dar nu poti sa lasi un singur om la nivel de regiune. Este necesara si va ramane o structura de comanda la nivelul actualelor judete, a conchis sefu IGSU.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți